GENEVA 2014: Ferrari, Maserati, McLaren sau Lamborghini. Asaltul SUPERCARURILOR in Elvetia. GALERIE FOTO

Salonul Auto de la Geneva vine cu o oferta bogata pentru bogatii lumii in ceea ce priveste supercarurile. Cele mai noi modele Lamborghini, Ferrari si McLaren au fost deja prezentate zilele acestea, insa nu sunt singurele.

Masinile de lux de peste 100.000 de euro sunt vedetele editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Oferta in acest segment este dominata de producatorii europeni si reflecta redresarea industriei auto europene dupa sase ani de declin, scrie Bloomberg.

Valul de modele cu multi cai putere, printre care Rembrandt Bugatti, o masina de 2.18 milioane de euro, scoate in evidenta o revenire pe piata a masinilor performante, dupa mai multi ani in care unii producatori au stat in asteptare.

Lamborghini a deschis balul odata cu lansarea lui Huracan, o bestie de 610 cai putere, evaluata la aproape 135.000 de euro.

La randul sau, Ferrari a lansat California T, un model de 560 cai putere, care prinde suta in 3.6 secunde. Compania italiana se lauda cu faptul ca a redus emisiile poluante ale modelului cu 20% fata de versiunea anterioara, al carei pret era de aproximativ 145.00 de euro.

Citeste si: GENEVA 2014: Pagani prezinta ZONDA REVOLUCION, un supercar de 2.2 milioane de euro. GALERIE FOTO 

California T nu este insa singura noutate de la standul Ferrari. Calutul cabrat a prezentat si modelul FF echipat, in premiera, cu noul sistem Apple, CarPlay. Tehnologia, ce in curand va fi adusa si pe California T, le permite soferilor sa isi foloseasca iPhone-urile de la butoanele aflate pe volan si cu ajutorul vocii.

Vanzarile de automobile sport in Europa vor creste in acest an pentru prima oara din 2010, estimeaza IHS Automotive.

Lamborghini s-a laudat cu peste 1.000 de comenzi pentru Huracan, inainte de lansarea de la Geneva, care a avut loc luni, iar livrarile din 2015 ar trebui sa depasesca cifra de 1.800 de unitati, atat cat a atins maxim Lamborghini Gallardo.

McLaren, producatorul britanic de masini sport, a prezentat si el noul 650S. In Marea Britanie, modelul de 650 de cp se vinde cu aproape 238.000 de euro in varianta coupe si cu aproximativ 262.000 de euro in versiunea decapotabila.

Suedezii de la Koenigsegg au venit si ei la Geneva cu “cea mai rapida masina din lume”: One: 1. Masina cantareste 1,4 tone si are 1.400 de cai putere. Compania spune ca bolidul accelereaza la 400 de kilometri pe ora in circa 20 de secunde.

Jaguar Land Rover, concernul din spatele lui Jaguar XKR-S, un model de aproape 100.000 de euro, a prezentat o versiune de 285 de cai putere a automobilului Evoque Dynamic.

Pentru a celebra centenarul Maserati, Fiat a prezentat Alfieri, numit dupa unul dintre fratii fondatori ai producatorului auto italian. Alfieri este o versiune stilistica alungita a modelelor contemporane Maserati.

Segmentul atrage si nume noi. Zenvo, un brand danez, a prezentat ST1, primul sau model, un autoturism de 1.104 cp, care atinge suta in 2.6 secunde.

Sursa foto: worldcarfans.com, autoblog.com