GENEVA 2014: Mini prezinta noul Clubman, cel mai mare model al companiei britanice. GALERIE FOTO

Mini a prezentat, miercuri, noul Clubman concept, versiune care este aproape de productie si pe care o va lansa, oficial, saptamana viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Comparativ cu generatia pe care o inlocuieste, noul Clubman are patru portiere, insa pastreaza cele doua usi de la portbagaj. Cu o lungime de 4.223 mm, o latime de 1.844 mm si o inaltime de 1.450 mm, Clubman este cel mai mare model Mini facut vreodata. Raportat la actualul model, noul Clubman este cu 26 cm mai lung si cu 17 cm mai lat.

Compania britanica a instalat o pereche de faruri incastrate, echipate cu lumini de zi, ce formeaza un inel continuu, caracteristica ce se va regasi probabil pe toate modele viitoare. Pe langa stopurile pozitionate orizontal, care subliniaza latimea masinii, noul Clubman va veni echipat cu jante din aliaj de 19 inchi.

Citeste si: GENEVA 2014: McLaren 650, cat va costa noul supercar al firmei britanice. GALERIE FOTO

Prototipul pastreaza insa designul clasic Mini, remarcat in special la grila radiatorului in forma hexagonala.

La interior exista suficient spatiu pentru cinci locuri, dar si un spatiu destul de incapator pentru bagaje. Bordul noului Clubman concept incorporeza un panou central de instrumente, iar materialele folosite sunt de foarte buna calitate, din lemn si piele, cu atingeri cromate, ceea ce confera modelului un look premium.  

Noul Mini Clubman va ajunge in showroom-uri, cel mai probabil, pana la finalul anului, iar asta inseamna ca versiunea de serie va debuta la Salonul Auto de la Paris, in luna octombrie, noteaza WorldCarFans.

Sursa foto: worldcarfans.com