GENEVA 2014: Pagani prezinta ZONDA REVOLUCION, un supercar de 2.2 milioane de euro. GALERIE FOTO

Pagani a prezentat la Salonul Auto de la Geneva o editie limitata a supercarului Zonda, o masina care a facut istorie. Modelul se numeste Pagani Zonda Revolucion si costa 2.2 milioane de euro.

Pagani Zonda Revolucion este versiunea finala a modelului Zonda, lansat in urma cu 15 ani, in 1999. Dezvaluita initial in cadrul intalnirii internationale Pagani, Zonda Revolucion a fost expusa la standul companiei de la Geneva, scrie revista britanica Autocar.

Modelul este destinat circuitului si beneficiaza de o cabina din fibra de  carbon si titan, avand o greutate de doar 1.070 de kg, egalala cu extremul Zonda R.

Citeste si: GENEVA 2014: Lamborghini prezinta noul HURACAN, supercarul de 610 cp. GALERIE FOTO si VIDEO

Puterea vine de la motorul familiar Mercedes-Benz AMG de 6.0 litri si modificat de companie pentru a dezvolta 789 cp. Astfel, noul propulsor dezvolta cu 50 cp mai mult fata de predecesorul Zonda R. El este cuplat la o transmisie secventiala in sase trepte, realizata din magneziu, ce ofera o schimbare a treptelor in numai 20ms.

Desi nu au fost anuntate specificatiile in privinta vitezei maxime, ne putem astepta la imbunatatiri fata de modelul R, insa nu semnificative. Asta inseamna un timp mai bun decat cele 2.7 secunde pentru acceleratia de la 0 la 100 de km/h si o viteza maxima mai mare decat 349 km/h, atat cat avea Pagani Zonda R.

Pagani Zonda Revolucion costa 2.2 milioane de euro fara taxe.

Sursa foto: autocar.co.uk