GENEVA 2014: Top 5 concepte spectaculoase. GALERIE FOTO

Producatorii auto au venit la Geneva cu cateva prototipuri menite sa ofere o idee despre cum vor evolua automobilele in viitorul apropiat. Iata un top al celor mai interesante cinci masini prezentate sub forma de concept.

Maserati Alfieri

Ultima creatie a companiei italiene este Alfieri, numita dupa unul dintre fratii fondatori ai producatorului auto italian. Concept-car-ul este construit pe acelasi sasiu, mai scurt insa, ca si modelul Granturismo MC Stradale, scrie revista britanica Autocar. Sub capota se afla un motor V8 de 4.7 litri, capabil sa dezvolte 460 cp. Modelul este o versiune stilistica alungita a modelelor contemporane Maserati si cantareste mai putin de 1.400 kg.

Honda Civic Type R

Confirmat drept “cel mai extrem Type R de pana acum” de catre oficialii Honda, acest hot hatch sub forma de concept se afla doar la un an distanta de showroom-uri. Noua Honda Civic Type R va fi propulsata de un motor turbo de 2.0 litri, despre care Honda spune ca va dezvolta cel putin 300 cp atunci cand va intra in productia de serie.

Citeste si: GENEVA 2014: FERRARI, MASERATI, MCLAREN SAU LAMBORGHINI. ASALTUL SUPERCARURILOR IN ELVETIA. GALERIE FOTO

Hyundai PassoCorto

Conceptul PassoCorto a fost proiectat de scoala de design IED din Turin, Italia, in colaborare cu Hyundai. Compania sud-coreeana le-a cerut studentilor sa deseneze o pasina potrivita gusturilor tinerilor. ASa a luat nastere acest prototip sport, de doua locuri, cu un motor de 1.6 litri si 262 cp. Din pacate, PassoCorto nu va intra in productie de serie.

Mazda Hazumi

Hazumi prefigureaza noua generatie a modelului Mazda 2. Modelul accentueaza limbajul de design Kodo si utilizeaza tehnologia SkyActiv a firmei nipone.  Versiunea de serie va oferi un motor pe benzina de 1.5 litri, dar si cateva variante diesel.

Volkswagen T-Roc

Germanii de la VW au adus la Geneva conceptul T-Roc, un SUV coupe, in trei usi, cu acoperis retractabil.  Modelul va intra in concurenta directa cu Nissan Juke, Opel Mokka si Renaul Captur.

Dezvoltat pe platforma MQB a grupului Volkswagen, T-ROC este propulsat de motorul 2.0 litri TDI, care dezvolta 184 cp si un cuplu de 380 Nm. Modelul cantareste numai 1.420 kg si va fi disponibil din 2017.

Sursa foto: autocar.co.uk, worldcarfans.com