GENOCID la Popricani! Primul act juridic de dupa Revolutie privind HOLOCAUSTUL din ROMANIA

Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti a decis sa inchida DOSARUL privind MASACRUL ETNICILOR EVREI ale caror cadavre au fost descoperite in padurea Carlig din comuna Popricani, cu solutia de GENOCID, informeaza ziare.com, care citeaza Ziarul de Iasi.

Clasarea DOSARULUI a survenit deoarce persoanele responsabile de comiterea faptelor, care sunt decedate, au fost deja condamnate definitiv intr-un proces care a avut loc in 1948, mentioneaza sursa citata.

Solutia data de Parchetul Militar este, practic, primul document juridic de dupa 1989 al unei institutii a statului privind HOLOCAUSTUL DIN ROMANIA.

Citeste si: LISTA LUI SCHINDLER SCOASA LA VANZARE PE E-BAY! VEZI CAT COSTA

“Solutia indica in mod clar responsabilitatea institutiilor statului roman din perioada antonesciana in EXTERMINAREA sistematica a POPULATIEI EVREIESTI”, a declarat Alexandru Florian, directorul Institutului National pentru Studierea Holocaustului “Ellie Wiesel”.

“Este primul act juridic in care se consemneaza si se recunoaste, dupa 70 de ani, ca EVREII au reprezentat victime ale HOLOCAUSTULUI DIN ROMANIA din responsabilitatea unor trupe ale Armatei Romane, ca VICTIMELE erau populatie civila si ca au fost acolo doar pentru apartenenta la etnie. Acestea au fost executate fie cu arme albe, fie cu glont. Au existat lovituri cauzatoare de moarte si victime prin impuscare”, a mai spus acesta.

Citeste si: GERMANIA, ALTI 800 DE MILIOANE DE EURO PENTRU VICTIMELE HOLOCAUSTULUI

GROAPA COMUNA a fost descoperita in luna octombrie 2010. Sursa citata mentioneaza ca au fost descoperite 36 de CADAVRE: 12 copii, 9 femei si 15 barbati. Ramasitele umane au fost reinhumate in 2011 in CIMITIRUL EVREIESC din Pacurari. 

Sursa foto: arhivelenationale.ro