Geoana, catre Victoria Nuland: Romania are nevoie de o alta majoritate guvernamentala

A inceput procedura de inregistrate a marcii Partidul Social Democrat Independent, partidul lui Mircea Geoana

Senatorul Mircea Geoana a sustinut, in cadrul intalnirii cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, ca Romania are nevoie de un nou inceput, astfel ca, pe langa un nou presedinte, este nevoie si de o alta majoritate guvernamentala care sa implementeze un proiect national. 

Potrivit unui comunicat remis miercuri Mediafax, Mircea Geoana a sustinut, in cadrul intalnirii cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, faptul ca “Romania are nevoie de un nou inceput si de aceea, pe langa un nou presedinte, este nevoie si de o noua majoritate guvernamentala care sa propuna si sa implementeze un nou proiect national”.

Citeste si: TEMELE si SARCINILE trasate de VICTORIA NULAND: LEGEA BIG BROTHER printre ele

Fostul ministru de Externe a mai precizat ca a propus crearea unei dimensiuni a Parteneriatului Strategic dedicata cooperarii economice, investitiilor si comertului, care sa completeze dialogul strategic structurat deja existent in zona militar-strategica, in masura in care statul si mediul de afaceri din Romania vor putea sa identifice o serie de proiecte concrete destinate investitorilor americani.

“Romania este cel mai important aliat al SUA in regiune. Interesul nostru comun este ca Romania sa devina o forta economica, strategica, militara, regionala, perechea sudica a Poloniei, in arcul strategic de la Marea Baltica la Marea Neagra. Pentru ca Romania sa culeaga dividendele economice si de prosperitate pe masura rolului sau strategic exceptional, Romania trebuie sa continue in mod energic lupta impotriva coruptiei si, in egala masura, a cauzelor acesteia. Buna guvernare si transparenta trebuie sa devina regula in administrarea tarii”, se arata in comunicatul senatorului Geoana.

Citeste si: VICTORIA NULAND AVERTIZEAZA ROMANIA CA FENOMENUL CORUPTIEI ESTE O CHESTIUNE DE SECURITATE NATIONALA. INTERVIU MEDIAFAX

Acesta a subliniat faptul ca o continuare a dialogului politic la nivel inalt si solutionarea rapida a numirii unui nou ambasador la Bucuresti si a regimului de vize pentru romani in SUA sunt prioritati ale agendei bilaterale in 2015.

Victoria Nuland s-a aflat, marti si miercuri, la Bucuresti, unde, pe langa intrevederile cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut intalniri cu liderii mai multor partide politice, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai societatii civile.