GEOANA: Legea PENSIILOR SPECIALE pentru ALESII LOCALI, o spirala a populismului

Presedintele Partidului Social Romanesc (PSRO), MIRCEA GEOANA, considera ca propunerea legislativa privind pensiile speciale pentru alesii locali reprezinta o “spirala a populismului” si este pretul pe care Guvernul il plateste pentru absenta unei “majoritati adevarate” care sa il sustina in Parlament, informeaza Agerpres.

“Este o spirala a populismului la care PSRO si senatorii nostri nu doresc sa participe. Nimeni nu spune ca alesii locali nu trebuie sa fie mai bine motivati, dar nu asa. In opinia mea, pensiile speciale pentru parlamentari, pensiile retroactive pentru tot ce a insemnat suflare de alesi locali din Romania nu fac decat sa adanceasca prapastia deja uriasa dintre romani si clasa politica romaneasca. In opinia noastra, cei care au initiat aceasta legislatie puteau sa o faca timp de trei ani cand au avut majoritate si puteau. Vor, de fapt, sa puna pe spatele Guvernului Ciolos ceea ce dansii nu au vrut sa faca in mod direct in ultimii ani”, a afirmat GEOANA, luni, la Senat.

CITESTE SI: SENATUL a votat PENSIILE SPECIALE pentru ALESII LOCALI

El a sustinut ca pot fi gasite “alte formule de motivare a alesilor locali” si “nu pe furis, inainte de Craciun”.

“Este gresit, putem gasi alte formule de motivare a alesilor locali, de a plati mai bine pe cei care ne reprezinta in structurile statului roman, dar nu asa pe furis, inainte de Craciun. Este un sentiment de spirala populista si vreau sa transmit si Guvernului un mesaj. Acesta este pretul pe care Guvernul il plateste pentru absenta unei adevarate majoritati in Parlament. Asa se va intampla tot anul viitor. Vor fi trantiti dintr-o parte in alta de un instinct populist al unui partid mai mare… Din punctul meu de vedere, 1 februarie trebuie sa gaseasca Guvernul cu o majoritate explicita, clara, care sa tina spatele si care sa poata sa faca acest lucru in conditii decente”, a adaugat GEOANA.

CITESTE SI: SENATUL VOTEAZA, LUNI, PENSIILE SPECIALE PENTRU ALESII LOCALI

Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente, proiectul de lege privind pensiile alesilor locali. La momentul votului, grupul senatorial al PNL a anuntat ca se retrage din sala de sedinta. Senatorul MIRCEA GEOANA a parasit si el plenul. Propunerea legislativa a fost aprobata cu 86 de voturi “pentru” si un vot “impotriva”.

 Sursa foto: evz