GEOANA: Orice discutie legata de sefia PSD trebuie facuta dupa 16 noiembrie

FOTO MONDO NEWS

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, referindu-se la la candidatura in tandem a lui Dragnea si Ghita la sefia PSD, ca orice discutie despre viitoarea conducere a PSD si componenta viitorului Guvern trebuie lasata pentru dupa al doilea tur de scrutin al prezidentialelor.

“Orice discutie – extrem de necesara de altfel, despre viitoarea conducere a PSD si componenta viitorului Guvern – trebuie lasata pentru dupa 16 noiembrie. Orice discutie purtata acum nu ne face bine”, a spus Geoana. El si-a manifestat convingerea ca membrii actualei conduceri a PSD inteleg acest lucru.

CITESTE SI: VALERIU ZGONEA explica miscarile de ULTIMA ORA din cadrul PSD-ului 

“Cu Victor Ponta la Cotroceni, partidul va sti sa-si aleaga cea mai buna noua conducere si sa propuna un Guvern competitiv”, a spus Geoana. El a spus ca, in opinia sa, social-democratii trebuie sa se concentreze cu totii in aceste ultime saptamani de campanie pe castigarea alegerilor prezidentiale.

Deputatul PSD Sebastian Ghița a anuntat, miercuri, ca va candida in tandem cu Liviu Dragnea pentru functiile de presedinte executiv si, respectiv, presedinte al PSD, in cadrul unui ”congres rapid” care va avea loc “dupa ce Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei”.

Intrebat daca anuntul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD in urma cu cateva luni la Orastie, ca discutiile despre succesorul lui Victor Ponta in partid sa aiba loc doar dupa alegerile prezidentiale, Sebastian Ghita a spus ca decizia nu a fost respectata de alti lideri ai PSD.

Ulterior, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca daca va decide sa candideze la sefia PSD va face echipa cu Sebastian Ghita, el spunand ca ii asigura pe membrii PSD ca, dupa ce Victor Ponta va deveni presedinte, partidul ”nu va ramane la mana niciunui combinator”.

CITESTE SI: ELENA UDREA: A inceput razboiul in PSD! Tandemul GHITA-DRAGNEA este foarte PERICULOS

Intrebat de ce a deschis acest subiect, in conditiile in care s-a decis sa nu se discute in campanie despre sefia PSD, Liviu Dragnea a raspuns: ”Am raspuns pentru ca si dumneavoastra si eu nu suntem autisti, am vazut ce s-a intamplat in ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 de membri care sunt implicati in campanie, zi de zi, sa primeasca un semnal ferm ca acest partid nu va ramane la mana niciunui combinator si vor avea dreptul sa isi spuna punctual de vedere, la alegerea presedintelui PSD”.

Sursa foto: jurnalul.ro