GEOANA: PSRo a plecat si dintr-o NEDREPTATE. Eu nu am vrut sa plec din PSD

MIRCEA GEOANA a vorbit miercuri, la postul B1 TV, despre noul Partid Social Romanesc (PSRO) al carui lider este. Astfel, fostul social-democrat a sublinait ca in acest moment este nevoie de un inceput poaspat pe scena politica romaneasca, precizand ca PSRO este un proiect autentic de stanga.

Sunt convins de faptul ca vremea monopolului partidelor traditionale in Romania, si pe stanga, si pe dreapta, se apropie de sfarsit.(…) Nevoia de un inceput proaspat in politica romaneasca este, cred, o chestiune pe care o resimtim cu totii”, a spus GEOANA.

Liderul PSRO a precizat ca infiintarea noii formatiuni politice a avut la baza o nedreptate si ca el nu a vrut sa plece din PSD.

CITESTE SI: PROTOCOL DE COLABORARE intre PSRO si PND

Pe de o parte, Partidul Social Romanesc a plecat dintr-o nedreptate care a fost facuta si mie, si altor colegi. Pe de alta parte, dintr-o necesitate obiectiva. Spuneati ca partidele nu le mai poti recunoaste dupa ideologie si dupa programul politic. Este inacceptabil. (…) in clipa in care am inceput PSRO, am plecat de la doua conditii. Eu nu am vrut sa plec din PSD. Nu am avut o actiune programatica sa ma duc sa ma supar pe partidul pe care eu l-am condus. Ar fi fost nefiresc si intr-un fel nedemn pentru un fost presedinte de partid. Daca Ponta si ai lui spun ca nu au nevoie de Geoana, nu avem nevoie de oameni ca Geoana, care, pana la urma, sunt niste oameni utili oricarei constructii politice, nu o sa ma duc la pensie. si atunci ne-am apucat de un proiect nou. Acest proiect vreau sa fie autentic de stanga. si cand ii spun social si romanesc sunt convins ca raspunde unei asteptari profunde in societatea romaneasca de mai multa dreptate sociala”, a explicat MIRCEA GEOANA.

CITESTE SI: PNL si PSRO au semnat PROTOCOLUL DE COLABORARE politica si parlamentara

Fostul social-democrat a vorbit si despre protocolul semnat cu PNL, afirmand ca scopul acestuia este realizarea unui nou proiect de tara.

Noi nu am semnat cu PNL-ul un simplu protocol de formare a unei majoritati sau de formare a unui guvern impreuna. Am semnat un proiect politic pentru un nou proiect de tara. Pentru ca eu cred ca in clipa de fata noi nu mai avem un proiect de tara. (…) Eu cred ca a ne uni fortele si competentele si profesionistii si de la partea noastra de stanga, cu cele de dreapta, poate reprezenta un proiect de tara. in acceptiunea mea, un proiect de tara pentru urmatorul deceniu trebuie sa fie un proiect pentru o Romanie dezvoltata”, a mai spus MIRCEA GEOANA.

Sursa foto www.adevarul.ro