Geoana s-a abtinut de la votul de investire a Guvernului Ponta 4: Va fi un Guvern cu valoare de intrebuintare limitata

Mircea Geoana

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca se va abtine de la votul de investire a Guvernului Ponta 4, el aratand ca acesta este ”un ultim Guvern al erei Ponta”, de avarie, pe o perioada limitata, si care va fi ”echivalentul pentru 2014 al Guvernului Ungureanu din 2012”.

”Este un ultim Guvern al erei Ponta. Va fi un Guvern cu valoare de intrebuintare limitata. Va fi echivalentul pentru 2014 al Guvernului Ungureanu din 2012. E un Guvern de avarie, de tranzitie, de perioada limitata prin care Victor Ponta si Liviu Dragnea incearca sa de agate de putere, crezand ca astfel pot sa ramana relevanti in politica romaneasca”, a spus Geoana.

El a aratat ca Ponta si Dragnea nu indeplinesc criteriile de credibilitate si de integritate solicitate de cetateni la votul de la alegerile prezidentiale.

Citeste si: Guvernul Ponta 4 a fost votat in plenul Parlamentului

”Oamenii cer credibilitate, integritate, competenta. Votul meu de azi nu poate sa fie un vot impotriva unui Guvern PSD, pentru ca nu voi folosi votul meu pentru a aduce celorlalti puterea. Dar in acelasi timp, nici nu pot sa votez un Guvern in care Ponta si Dragnea nu indeplinesc primele doua conditii legate de credibilitate si de integritate”, a spus Geoana.

El a aratat ca, in consecinta, se va abtine de la vot si a aratat ca, in opinia sa, mai exista o sansa reala pentru un Guvern PSD in urmatoarea perioada fara Victor Ponta, dar si o sansa de renastere a PSD fara Ponta si Dragnea.

Citeste si: EUGEN NICOLAESCU: NI SE PROPUNE UN GUVERN NEASUMAT POLITIC DE NIMENI SI O POLITICA GUVERNAMENTALA A NIMANUI

”De fapt, am intrat din 16 noiembrie in era post-Ponta. Cred ca e un lucru bun pentru Romabnia si cred ca PSD are capacitatea de a pastra guvernarea chiar si fara premierul actual”, a mai spus Geoana.