GEOANA: VANGHELIE i-a facut CADOU sotiei mele doua ceasuri marca Vacheron Constantin (rechizitoriu)

Senatorul MIRCEA GEOANA a recunoscut, intr-o declaratie data in calitate de martor la DNA, ca a primit de la primarul suspendat al sectorului 5, MARIAN VANGHELIE, un ceas marca Glashutte, iar sotia sa, MIHAELA GEOANA, doua ceasuri marca Vacheron Constantin, insa sustine ca nu cunoaste valoarea acestor ceasuri.

Declaratia lui MIRCEA GEOANA apare in rechizitoriul prin care MARIAN VANGHELIE a fost trimis marti in judecata pentru savârsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

In fata procurorilor, GEOANA a mentionat ca l-a cunoscut pe MARIAN VANGHELIE in anul 2002, pe linie de partid, prin intermediul presedintelui de atunci al Organizatiei PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE a fost TRIMIS in JUDECATA de DNA

“Cu VANGHELE MARIAN DANIEL nu sunt prieten, ci sunt coleg de partid. In anul 2008, din cate imi aduc aminte, cu ocazia implinirii varstei de 50 de ani, am primit cadou de la VANGHELIE MARIAN DANIEL un ceas marca Glashutte, de culoare negru cu auriu, model Panomatic Crono, nr. 000223, No. reference 19501110104, Date of sale 05.08.2008. Fac precizarea ca nu cunosc valoarea acestui ceas. De asemenea, undeva in anii 2008-2009, la diferite aniversari, VANGHELIE MARIAN DANIELi-a facut cadou sotiei mele, GEOANA MIHAELA, doua ceasuri marca Vacheron Constantin, unul alb cu auriu si curea bleumarin, model 25021/000R, Case nr. 795982, Movement nr. 9699232, Metal Or rose, Dial 9115, Bracelet Cuir, impreuna cu o cutie neagra, iar celalalt, argintiu cu alb si curea roz, cu seria 821914 83505. De asemenea, nu cunosc valoarea acestor ceasuri. in afara de aceste trei ceasuri mentionate, nu am primit alte cadouri de la VANGHELE MARIAN DANIEL (…) Predau, cu aceasta ocazie, organului de urmarire penala cele trei ceasuri mentionate mai sus”, se arata in declaratia data de MIRCEA GEOANA.

El a precizat ca nu cunoaste cine si nici daca s-a renovat sediul PSD de langa Magazinul Cocor si ca si-a desfasurat campania electorala pentru alegerile prezidentiale din anul 2009 la sediul national al PSD din Bulevardul Kiseleff 10.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE, AUDIAT la DNA. Procurorii au extins CERCETARILE la adresa edilului

Precizarea lui GEOANA vine dupa ce omul de afaceri MARIN DUMITRU, cel care l-a mituit pe VANGHELIE in schimbul obtinerii unor contracte din bani publici, a declarat ca a platit prin firmele sale lucrarile facute de alte firme la sediul PSD — Cotroceni, sediul de campanie al lui MIRCEA GEOANA de langa magazinul Cocor si sediul PSD Sector 5 din strada Alexandriei — zona Teius.

Sursa foto www.rtv.ro