Geoana vrea autostrada Odessa-Galati care sa lege Romania de Ucraina

A inceput procedura de inregistrate a marcii Partidul Social Democrat Independent, partidul lui Mircea Geoana

Senatorul Mircea Geoana a declarat, in cea de-a doua zi a Bucharest Forum 2014, ca Romania trebuie sa investeasca in infrastructura si sa-si indrepte atentia spre tarile vecine, pledand pentru o autostrada Odessa – Galati, masuri care ar ajuta tara noastra sa fie mai competitiva pe plan economic.

“Vreau, ca tara, un portofel mai mare decat il am in prezent si pentru asta trebuie sa imi diversific piata si trebuie sa imi folosesc, in acest sens, pozitionarea geografica. Ca decidenti ai Romaniei, cred ca ar trebui sa investim in infrastructura si apoi incepem sa fim competitivi pentru a lua mai mult de 1% din comertul dintre China si Europa. Apoi trebuie sa ma orientez spre vecinii apropiati – Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Turcia, dar am nevoie de o autostrada intre Odessa si Galati care sa ne conecteze cu Ucraina. Noi nu suntem conectati cu Ucraina. Asa se face: pas cu pas. Drumul matasii se face treptat, organic”, a spus Geoana, in cadrul evenimentului desfasurat la Parlament.

Mircea Geoana a mai adaugat ca “Romania, cateodata, nu poate sa faca afaceri cu jucatori care vor sa se diversifice”.

Mondo News iti recomanda si: Mircea Geoana: Romania nu a stiut sa atraga dividente economice pentru a deveni poarta Europei