GEORGE COPOS ramane in INCHISOARE

George Copos ramane in inchisoare, dupa ce un complet de la Judecatoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare conditionata. George Copos a efectuat aproape un an de inchisoare, iar Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate de laPenitenciarul Rahova a formulat o propunere de eliberare conditionata. Solicitarea a fost considerata, insa, neintemeita de Judecatoria Sectorului 5, care a stabilit ca termen pentru reinnoirea propunerii data de 01.06.2015.

UPDATE 18.44: Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 din Capitala au respins miercuri cererea prin care omul de afaceri GEORGE COPOS solicita eliberarea conditionata din inchisoare.

Decizia nu este definitiva.

Dosarul omului de afaceri GEORGE COPOS a ajuns in instanta pe 21 ianuarie, dupa ce el a primit aviz favorabil pentru ELIBERAREA CONDITIONATA din partea Penitenciarului Rahova. GEORGE COPOS are de executat patru ani de inchisoare, in urma contopirii pedepselor primite in dosarul LOTERIA I, respectiv cel al TRANSFERURILOR din FOTBAL.

Omul de afaceri GEORGE COPOS a fost condamnat definitiv pe 25 august 2014 la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

CITESTE SI: GEORGE COPOS avea o PREDILECTIE spre EVAZIUNE FISCALA, potrivit magistratului care a decis sporirea pedepsei 

“Instanta va examina daca raportat la toate imprejurarile cauzei se impune aplicarea vreunui spor de pedeapsa, iar in caz afirmativ care ar trebui sa fie cuantumul acestuia pentru ca pedeapsa pe care o executa petentul sa-si atinga scopul”, incepe analiza magistratului, in care se noteaza in continuare ca “instanta constata ca petentul a fost condamnat pentru comiterea a trei infractiuni de evaziune fiscala, ceea ce denota o predilectie a sa pentru acest tip de infractiuni si totodata o specializare in aceasta directie”, se arata in motivarea judecatorilor referitoare la condamnarea lui GEORGE COPOS in dosarul LOTERIA I.

“De asemenea, intervalul de timp mare intre data comiterii faptelor, 1999, 2003, 2004 releva o perseverenta infractionala iesita din comun. Astfel nu se poate vorbi despre simple acte izolate ale petentului, ci de o strategie foarte bine elaborata a acestuia de a frauda bugetul de stat si de a-si insusi sumele respective de bani”, mai aratau judecatorii.

CITESTE SI: GEORGE COPOS va fi ELIBERAT CONDITIONAT

De asemenea, GEORGE COPOS a mai fost condamnat, in calitate de fost actionar majoritar al FC Rapid, la 3 ani si 8 luni de inchisoare, in dosarul transferurilor din fotbal.

Sursa foto: sport.ro