GEORGE COPOS, in lacrimi in sala de judecata

GORGE COPOS a plans, joi, in boxa acuzatilor. El a fost adus incatusat la Tribunalul Bucuresti si abia dupa ce a fost bagat in boxa i s-au dat jos catusele. COPOS este foarte suparat, foarte palid si plange. Avocatii sai ar fi dorit sa amane acest termen, mai ales ca nu este un proces in care ar putea spera la o achitare.

Reamintim ca Tribunalul Bucuresti judeca joi ultimul termen in dosarul Loteria I, caz in care GEORGE COPOS a fost condamnat in prima instanta la patru ani de inchisoare. Decizia data joi este definitiva.

Dosarul se afla din 2006 pe rolul instantelor, o decizie definitiva fiind asteptata in cateva saptamani, chiar luni. COPOS se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova. 

GEORGE COPOS ar vrea sa iasa pentru o perioada din inchisoare, potrivit avocatilor sai, in primul rand pentru a-si pune in ordine afacerile. 

Afla aici mai multe detalii despre decizia care urmeaza sa fie data astazi de magistrati

Reamintim ca fostul vicepremier GEORGE COPOS a fost judecat pentru evaziune fiscala. Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie al Ana Electronic SA, omul de afaceri ar fi pagubit bugetul de stat cu peste 1 milion de euro ca urmare a unei tranzactii fictive incheiate in 2004, respectiv vanzarea unui pachet de 38 de spatii comerciale catre Loteria Romana.

Unul dintre spatii a fost achizitionat pentru filiala din Cluj Napoca, la conducerea careia se afla la acea data Gheorghe Ciuca. Procurorii anticoruptie spun ca pentru a-si majora castigul, fostul vicepremier s-a folosit de trei interpusi si a inselat astfel statul cu un impozit de 1 million de euro. Pentru sediul din Cluj, de exemplu, Loteria a platit un pret de 34 de ori mai mare decat cel al pietei.

Citeste si: Dosarul Loteria II: George Copos si Camelia Voiculescu, din nou in fata instantei

Dosarul instrumentat de DNA a ajuns in instanta in iunie 2006 si a primit numele de Loteria I. Cei doi inculpati, George Copos si Nicolae Cristea, au fost condamnati in ianuarie 2013 in prima instanta la cate patru ani de inchisoare pentru evaziune fiscala.

George Copos se afla in prezent in inchisoare, unde isi ispaseste condamnarea in Dosarul Transferurilor. 

Foto: dcnews.ro