GEORGE COPOS, la iesirea din INCHISOARE: Am CITIT cat n-am CITIT in viata mea, am CITIT MARII FILOSOFI

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis marti cererea prin care omul de afaceri GEORGE COPOS solicita eliberarea conditionata din inchisoare.

UPDATE 17.45: “A fost o experienta extrem de dura, o experienta grea si o experienta extrem de dureroasa. Nu o doresc nimanui, nici dusmanilor dusmanilor mei, pentru ca a fost un cosmar. Dar, asa cum spunea si Friedrich Nietzsche, ce nu te omoara, te intareste. Si tot Nietzsche spunea ca, daca ai pentru ce sa traiesti, induri orice suferinta. Am indurat aceasta suferinta, am demonstrat ca sunt un barbat puternic si mi-am dus cu demnitate pedeapsa. A fost extrem de greu pentru ca si acum, va spun ca am stat si am meditat, sunt 400 de zile in care am putut sa meditez, sunt extrem de ingrijorat de ce se intampla cu capitalul romanesc. Oameni care au creat sute de mii de locuri de munca, care au facut investitii de sute de milioane, poate miliarde, sunt din pacate in inchisoare. Este extrem de nedrept”, a spus GEORGE COPOS.

El le-a spus jurnalistilor ca, dupa eliberare, se duce direct la spital. “Important este acum sa ies cu toate simturile sanatos si cu trupul, si cu mintea, si cu inima, si cu sufletul. Ma duc direct la spital sa vad cum ies. (…) Sigur ca ma simt rusinat. Sunt un om care am creat 5.000 de locuri de munca, sunt un om care am platit catre bugetele statului peste 260 de milioane de euro si am facut peste 270 milioane de euro investitii si eu am crezut enorm de mult in cea de-a treia putere in stat, puterea judecatoreasca, si vreau sa cred ca traiesc intr-un stat de drept. Eu sunt ingrijorat ca ai mei copii, Alexandra care a stat 10 ani in SUA, care a facut cele mai mari universitati si masterate la Harvard, nu mai vrea sa vina in Romania”, a explicat GEORGE COPOS.

El a vorbit si despre doua erori pe care le-a facut in viata sa. “In viata am facut doua mari erori: am intrat in politica si am cheltuit 30 de milioane de euro la fotbal. Au fost cele doua mari erori ale mele (…) Rapidistii sunt oameni unici, chiar daca am suferit enorm, ei sunt, au ramas si vor ramane oameni unici intre toti suporterii care din fotbalul romanesc”, a mai spus GEORGE COPOS.

Acesta a recunoscut ca in inchisoare a CITIT mai multe carti decat a CITIT in toata viata lui. “Stii ce inseamna sa stai 400 de zile si 400 de nopti sa te gandesti ca sa treaca timpul? Nu faci altceva decat sa citesti, si asta inseamna totul pentru un om lipsit de libertate. Recunosc ca am citit cat n-am citit in viata mea si am citit marii filosofi. Veti gasi in lucrarile mele teme care nu au fost abordate de specialisti in domeniu, eu am dormit nu mai mult de patru ore pe noapte”, a mai spus GEORGE COPOS.

Tribunalul a admis o contestatie formulata de GEORGE COPOS, dupa ce acesta a primit, pe 25 februarie, o decizie nefavorabila din partea Judecatoriei Sectorului 5 din Capitala.

Citeste si: INSTANTA explica de ce i-a RESPINS cererea de eliberare a lui GEORGE COPOS: NU s-a straduit sa se schimbe

Decizia este definitiva, astfel incat GEORGE COPOS va fi ELIBERAT marti din Penitenciarul Rahova.

In timpul procesului, GEORGE COPOS a cerut eliberarea din inchisoare, sustinand ca a castigat peste 200 de zile in anul in care a fost in detentie, amintind faptul ca a scris cinci carti, una de istorie si patru de turism, a muncit la atelierul de tamplarie si s-a inscris la toate activitatile Penitenciarului Rahova.

Citeste si: DOSARUL LOTERIA II: Discutarea cazului va fi reluata de la zero dupa 6 ani

De altfel, GEORGE COPOS a primit in luna ianuarie aviz favorabil pentru eliberare conditionata din partea Penitenciarului Rahova.

GEORGE COPOS avea de executat patru ani de inchisoare, in urma contopirii pedepselor primite in DOSARUL LOTERIA I, respectiv cel al transferurilor din fotbal.

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv pe 25 august 2014 la patru ani de inchisoare in DOSARUL LOTERIA I, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

De asemenea, el a mai fost condamnat, in martie 2014, in calitate de fost actionar majoritar al FC Rapid, la trei ani si opt luni de inchisoare, in dosarul transferurilor din fotbal.