George Costin, fost secretar de stat, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru afaceri ilegale cu certificate de revolutionar

George Costin, fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pentru afaceri ilegale cu certificate de revolutionar. Sentinta a fost pronuntata miercuri de magistratii Curtii de Apel Pitesti, insa ea nu este una definitiva, informeaza Mediafax.

Costin este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, infractiune pentru care a primit sapte ani de inchisoare. Totodata, el a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta si la sase ani pentru spalare de bani, insa in urma contopirii pedepselor a ramas cu pedeapsa mai mare, cea de sapte ani de inchisoare.

In acelasi dosar au mai fost condamnate pentru fapte de coruptie si alte zece persoane, printre care se numara si sotia si fiul fostului secretar de stat. Inculpatii au primit pedepse intre doi si cinci ani de inchisoare.

George Costin este acuzat ca, in calitate de presedinte al Asociatiei “Decembrie 1989 Metrou Romania” a preschimbat certificate de revolutionar pentru a obtine bani pentru sine. Totodata, acesta ii obliga pe revolutionarii care trebuiau sa primeasca indemnizatii sa semneze contracte prin care se obligau sa cedeze asociatiei sume de bani.

Pentru a ascunde provenienta banilor pe care ii obtinea in mod ilegal de la revolutionari, fostul secretar de stat incheia contracte fictive de imprumut. Astfel, in conturile asociatiei au ajuns 9,45 milioane de lei, dintre care 2,47 i-au revenit lui George Costin.

Procurorii au dispus deja instituirea sechestrului pe bunurile inculpatilor pentru recuperarea prejudiciului.

Sursa foto: adevarul.es