GEORGE MAIOR a fost numit AMBASADOR in SUA. EMIL HUREZEANU, trimis in Germania. ADRIAN CIOROIANU, delegat la UNESCO. UPDATE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a aprobat joi numirea fostului sef al SRI GEORGE MAIOR in functia de AMBASADOR al Romaniei in SUA, a anuntat printr-un comunicat de presa Administratia Prezidentiala.

Totodata, Mihnea Ioan Motoc a fost numit ambasador extraordinar si plenipotentiar in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, iar Bogdan Mazuru a fost desemnat ambasador extraordinar si plenipotentiar in Republica Austria.

De asemenea, Emil Hurezeanu a fost numite ambasador extraordinar si plenipotentiar in Republica Federala Germania.

KLAUS IOHANNIS a mai aprobat si numirea Luminitei Teodora Odobescu ca ambasador reprezentant permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, precum si a lui Adrian Cosmin Vierita ca reprezentant permanent pe langa Oficiul ONU Geneva.

Citeste si: Fostul director al SRI, GEORGE MAIOR, REVINE SPECTACULOS in prim plan

Carmen Liliana Podgorean a fost numita ambasador extraordinar si plenipotentiar in Republica Argentina si Republica Paraguay, Iulian Buga va fi ambasador extraordinar si plenipotentiar in Regatul Suediei, Mihai Constantin Coman a fost desemnat ambasador extraordinar si plenipotentiar in Regatul Arabiei Saudite, iar Constantin Mihail Grigorie va ocupa postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar in Republica Ceha.

In plus, Adrian Mihai Cioroianu a fost numit ambasador delegat permanent pe langa UNESCO, Ion Jinga va fi ambasador reprezentant permanent pe langa Oficiul ONU, Viorel Mosanu – ambasador extraordinar si plenipotentiar in Belarus, iar Adrian Davidoiu – ambasador extraordinar si plenipotentiar in Regatul Norvegiei.

Presedintele KLAUS IOHANNIS a aprobat si rechemarea urmatorilor reprezentanti diplomatici ai: Maria Ciobanu, Silvia Davidoiu, Daniela Grigore Gitman, Nicolae Manolescu Apolzan, Raduta Matache si Simona Miculescu.

Citeste si: GEORGE MAIOR, in FT: RUSIA intensifica razboiul informational Anti-Occident, NATO si EU trebuie sa ia masuri

Potrivit sursei citate, numirile si rechemarile reprezentantilor diplomatici ai Romaniei au fost aprobate de presedintele KLAUS IOHANNIS in urma consultarilor cu prim-ministrul si cu ministrul Afacerilor Externe.

“In privinta numirilor, conform reglementarilor si cutumelor in materie, urmeaza solicitarea agrementului statelor/organizatiilor aferente si audierile in Comisiile de Politica Externa ale Parlamentului, iar apoi emiterea decretelor de numire”, se mai spune in comunicat.