GEORGE MAIOR: CORUPTIA la nivel inalt poate genera o criza similara celei din UCRAINA

George Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, a declarat marti ca “acumularea intensiva de coruptie” a fost una dintre cauzele instabilitatii din Ucraina si ca aceasta este o problema nationala si in Romania, informeaza B1 Tv. 

“In ceea ce priveste dezvoltarile din Ucraina, una din  cauzele principale ale acestei instabilitati care a generat pana la urma si caderea unui guvern, a fost legata de acumularea intensiva de coruptie in sistemul politic si sistemul economic ucrainean. Dedicam un efort substantial si elementelor legate de coruptie, aceasta este o problema de securitate nationala”, a afirmat George Maior marti, la o conferinta la care a participat si Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA. 

CITESTE SI: MAIOR: Sunt TENSIUNI intre ofiterii de informatii si beneficiarii din zona politica 

Nu este pentru prima oara cand George Maior avertizeaza ca fenomenul coruptiei este o amenintare la adresa securitatii nationale. Coruptia face statul vulnerabil, creeaza dezechilibre si frustrari in societate, a declarat seful SRI in februarie, la prezentarea raportului de activitate al DNA pe anul 2013.

“Dincolo de faptul ca SRI este o institutie pivot a securitatii nationale, noi avem o cooperare deosebita cu DNA pentru ca, si la nivel de lege dar si in felul in care percepem noi securitatea nationala, coruptia este o amenintare la adresa securitatii nationale. Sa ne intelegem foarte clar asupra acestui aspect.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR: Parteneriatul strategic cu SUA este unul foarte solid 

Este o amenintare pentru ca vulnerabilizeaza statul, aduce prejudicii economiei, creeaza dezechilibre in societate si frustrari si prin aceasta securitatea nationala a statului este amenintata. Priviti si la regiune, priviti in jur, unii au observat acest lucrul – revolte ale populatiilor datorate si unor sisteme profund corupte”, a spus atunci Maior.

Sursa foto: adevarul.ro