GEORGE MAIOR, despre DEMISIA de la conducerea SRI: Uneori intervine RUTINA si lucrurile trebuie SCHIMBATE

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), GEORGE MAIOR, a declarat sambata seara la Realitatea TV, ca plecarea sa din fruntea institutiei a fost o decizie pe care a luat-o avand in vedere o anumita practica la nivel european, dar si tinand cont de longevitatea sa in aceasta functie, deoarece intervine o anumuta RUTINA, iar atunci lucrurile trebuie SCHIMBATE.

“In primul rand a fost o decizie pe care am luat-o, si am si anuntat-o, in timpul campaniei electorale de anul trecut, cand am spus ca mi se pare normal ca seful SRI sa isi prezinte demisia in fata noului sef al statului. O decizie pe care am luat-o avand in vedere si o anumita practica din unele state europene si nu numai, apropo de longevitatea in functie, uneori e bine sa ai continuitate, pentru ca poti sa ai reforme, transformari, dar uneori poate interveni rutina si lucrurile trebuie schimbate”, a spus GEORGE MAIOR.

Citeste si: VIDEO GEORGE MAIOR a dezvaluit de ce si-a dat DEMISIA de la conducerea SRI

El a mai aratat ca esecul legilor “Big Brother”, care au fost sustinute de SRI, a contribuit la decizia sa de a-si prezenta DEMISIA. “Desigur, exista si unele cazuri particulare, legate de esecul privind legile cunoscute drept legile «Big Brother», declarate neconstitutionale. Acestea nu au fost promovate de SRI, dar au fost sustinute de SRI la nivel conceptual, pentru ca erau, in opinia mea, vitale. Din pacate, iata ca au trecut luni bune de la acest esec si nu au fost revazute aceste legi. Nu regret ca am sustinut, poate virulent, acest pachet legislativ si cred in continuare ca daca nu se actioneaza la nivel parlamentar pentru adoptarea acestor legi, bineinteles, cu corectiile necesare pentru a le pune in acord cu Constitutia. Din pacate, iata ca au trecut luni de la acest esec si nu au fost revazute aceste legi. M-a dezamagit faptul ca aceste legi nu au fost adoptate si au fost o cauza particulara in asumarea deciziei mele de a pleca din fruntea SRI”, a mais pus GEORGE MAIOR.

Citeste si: George Maior a discutat cu seful FBI

Acesta a precizat ca a pastrat legatura cu presedintele KLAUS IOHANNIS si ca va continua sa isi ofere expertiza, daca i se solicita. “In Romania daca totusi cineva isi da demisia, ceea ce este rar, totdeauna trebuie sa cautam motivatii, sa cautam teorii ale conspiratiilor. “A fost o discutie civiziliata cu presedintele Iohannis, de altfel am si stabilit ca ramanem in comunicare, ceea ce facem din cand in cand. Eu mi-am pus la dispozitia expertiza nu numai catre presedinte, ci si catre premier. A fost o demisie, bineinteles, a spus acest lucru si presedintele Iohannis si o spun si eu. Daca sunt solicitat, am ramas repet, intr-o comunicare, cu mare placere si cu mare interes pentru a ajuta cat se poate din aceasta pozitie de cetatean, realizarea intereselor strategice ale Romaniei intr-o situatie complicata”, a declarant GEORGE MAIOR.

In ceea ce-l priveste pe EDUARD HELLVIG, actualul director al SRI, GEORGE MAIOR considera ca acesta “poate acumula cunostinte si experienta” pentru a conduce institutia pe aceeasi linie.

“Am avut cateva discutii cu domnia sa si a ramas ca vom pastra o comunicare, pentru a ajuta, si din aceasta postura, la realizarea cu succes a misiunilor serviciului”, a declarat GEORGE MAIOR.

Intrebat in legatura cu ce a discutat cu seful CIA, JOHN BRENNAN, GEORGE MAIOR a spus ca acesta si-a exprimat regretul pentru plecarea sa din fruntea SRI. “Dincolo de relatiile institutionale foarte bune, dincolo de relatiile formale, eu am legat o prietenie cu domnia sa, si-a exprimat regretul ca am plecat din functie, i-am spus ca am discutat cu noul director SRI si ca colaborarea va continua”, a declarat GEORGE MAIOR.

Sursa foto: realitatea.net