George Maior, director SRI: Romania se confrunta cu soi de activism care are si reflexe radicale

George Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI) a prezentat, marti, raportul de activitate al institutiei pe care o conduce, in fata celor doua camere reunite ale Parlamentului. Maior a sustinut ca  Romania se confrunta in prezent cu un “nou soi de activism” care are si “reflexe radicale, extremiste”, in sustinerea unor cauze “legitime” de natura economica, ecologica sau sociala.

Referitor la apararea Constitutiei, “o misiune esentiala a SRI, ne-confruntat cu cresteri pe zona extremismului, nu foarte accentuate in primii ani dupa 2006”, dar “mai accentuate azi, intr-un nou soi de activism care are si asemenea reflexe radicale, extremiste, in sustinerea unor cauza economice, ecologice, sociale sau de alta natura altfel legitime”, a spus Maior, care a prezentat in fata celor doua camere raportul de activitate al Serviciului Roman de Informatii, noteaza hotnews.ro.

In cazul in care acest “activism” “deriva intr-un fel de anarhism, poate provoca mari prejudicii securitatii nationale a Romaniei”, a sustinut acesta.

In legatura cu amenintarea terorista, daca in 2006 s-a pornit de la un “nivel scazut”, in 2012 “aceasta amnintare a crescut constant pana la ideea ca am devenit o amenintare explicita datorita unor declaratii ale unor clerici radicali din Orientul Mijlociu plus un set de factori strategici politico-militar – Primavara Araba, cu fluxul de migratie din sudul Europei, participarea continua cu trupe in Afganistan, ne fac o tinta destul de semnificativa pentru forte ostile acestei participari”, a afirmat acesta, informeaza hotnews.ro.

“In ciuda acestor evolutii, facem eforturi sustinute pentru a tine aceasta amenintare departe de teritoriul Romaniei”, a precizat Maior.

Sursa foto: realitatea.net