GEORGE MAIOR, MARTURISIRE despre ALEGERILE PREZIDENTIALE

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), GEORGE MAIOR, a declarat sambata seara la Realitatea TV ca institutia pe care a condus-o “nu a avut niciun fel de legatura cu campaniile electorale, in general, si cu ultima, in special”.

“Sper ca Serviciul isi va pastra, rezerva neutralitatea si echidistanta politica, sunt elemente esentiale pentru un serviciu de informatii, intr-un stat democratic (iarasi perceptii, discutii despre implicarea SRI in campanii electorale – fals, lucru stiut de partenerii nostru principali occidentali). Serviciul nu a avut niciun fel de legatura cu campaniile electorale, in general, si cu ultima, in special, si trebuie sa subliniez ca acest lucru, poate fi oricand dovedit sau este, deja, dovedit prin faptul ca nimeni din serviciu, si este un serviciu mare si puternic, nu a scos in evidenta cel mai mic gest, facut de SRI sau ofiteri ai SRI, de implicare in sustinerea unui candidat sau a altui candidat. E un lucru pe care tineam sa il spun (…) si in contextul audierilor de la Comisia de control. Acolo au fost puse, in evidenta, inclusiv ordine ale directorului, in acest sens, mesaje clare din interior. Comisia poate sa studieze aceste lucrari”, a declarat GEORGE MAIOR.

Citeste si: GABRIELA FIREA ii raspunde lui BASESCU referitor la contractele de imprumut CRESCENT-MEDIA CASA PRESS

In acest context, GEORGE MAIOR a dezvaluit ca nu a fost la vot la alegerile prezidentiale din 2014 si a subliniat faptul ca membrii Comisiei de control a SRI pot chestiona orice personal din cadrul serviciului, “fara participare cuiva din conducerea SRI”, aceasta actiune realizandu-se “la scara mare”, in decursul anilor.

Citeste si: DAN VOICULESCU il actioneaza in judecata pe TRAIAN BASESCU

“Spun un lucru pe care nu as fi dorit sa il spun, pentru a spulbera orice speculatie, pentru a evita asa cum s-a mai intamplat in trecut, imi pare rau sa spun, nici nu am fost la vot. Asta, ca un gest suplimentar, si regret ca nu am fost. Ar fi cazul sa intelegem ca este o institutie care si-a format, in cultura sa organizationala, un cult pentru independenta si neutralitate. Exista posibilitatea, si s-a si facut acest lucru, pentru membrii Comisiei, sa chestioneze, sa intrebe, fara participarea cuiva din conducerea SRI, personal din cadrul serviciului, ofiteri de informatii. S-au dus in multe unitati, in decursul anilor, si au intrebat: ‘ati primit vreodata vreun ordin sa realizati un obiectiv politic sau sa lucrati in afara legii, pe anumite chestiuni?’. Acest lucru s-a facut la scara mare (…) Este o actiune sistematica a acestei comisii, ce face fiecare membru SRI. Am fost in Comisia de control a SIE si pot sa va spun ca, daca doresti, poti sa intri in substanta, chiar operationala a unor lucruri foarte interesante”, a mai spus GEORGE MAIOR.

Sursa foto: zf.ro