GEORGE MAIOR: Nu exista niciun BINOM SRI-DNA

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), GEORGE MAIOR, a declarat sambata seara la Realitatea TV ca nu exista un BINOM SRI-DNA in ceea ce priveste lupta anticoruptie, in conditiile in care cele doua institutii sunt distincte, iar SRI, fata de alte state, nu are putere executiva.

“Nu exista niciun binom DNA-SRI, exista cooperarea dintre DNA si SRI, dupa cum exista cooperare dintre SRI si SIE, SRI si Parchetul General. Nu este vorba de un binom. In ceea ce priveste cele doua institutii, sunt institutii distincte, partea de transmitere de informatii pentru combaterea coruptiei, care e definita ca amenintare la securitatea nationala, e doar o parte mica din activitatea SRI. Alte zone, precum contraspionajul, contraterorismul, problemele securitatii cibernetice ocupa mult din misiunea de asigurare a securitatii nationale a Romaniei. SRI nu are putere executiva. In orice stat civilizat, normal, democratic exista acest flux de informatii, dintre servicii si organisme de aplicare a legii. In unele state, chiar se combina. La noi sunt institutii separate si a vorbi despre binom nu cred ca este vorba doar de ceva peiorativ, ci poate ingrijorarea unora ca lucrurile se desfasoara mult prea intens, in acest domeniu necesar pentru combaterea coruptiei”, a declarat GEORGE MAIOR.

Citeste si: GEORGE MAIOR: Folosirea CONCEPTULUI DE AXA este GRESITA

Fostul sef al SRI considera ca Romania va intra in alta faza de evolutie, dupa ce anchetele mari, in curs de desfasurare, se vor termina.

“Coruptia, dupa parerea mea, s-a redus mult, in ultimii ani si la nivel strategic, vorbim de elemente centrale ale statului. Acum cred ca vom depasi o faza istorica, dupa aceste anchete mari, si vom intra in alta faza de evolutie a tarii. Acest lucru a fost necesar”, a mai spus GEORGE MAIOR.

Citeste si: GEORGE MAIOR, MARTURISIRE despre ALEGERILE PREZIDENTIALE

Sursa foto: adevarul.ro