GEORGE MAIOR, seful SRI, este dispus sa DEMISIONEZE dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE

GEORGE MAIOR,  seful Serviciului Roman de Informatii (SRI), a declarat vineri la Timisoara ca este dispus sa demisioneze dupa alegerile prezidentiale.

“Sunt dispus sa imi pun mandatul la dispozitia viitorului presedinte. Viitorul presedinte va trebui sa faca o evaluare si sa decida asupra serviciilor secrete, asa cum este normal”, a declarat George Maior in cadrul unei intalniri cu jurnalistii care a avut loc vineri la Timisoara.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR: Nu vom fi amenintati teritorial de instabilitatea din zona, dar vom fi afectati economic 

„Eu cred ca un lucru normal intr-un stat democratic este acela ca viitorul presedinte sa decida in ceea ce priveste serviciile de informatii. Din punctul meu de vedere, voi merge catre acest nou presedinte, imi voi prezenta demisia si ramane la latitudinea lui sa aprecieze daca activitatea mea in fruntea acestui serviciu a fost potrivita sau sa ia o alta decizie. Nu am nicio problema din acest punct de vedere”, a declarat Maior potrivit pressalert.ro.

George Maior se afla vineri la Timisoara, la Universitatea de Vest, unde primeste titlul de Doctor Honoris Causa. Cu aceasta ocazie, seful SRI a comentat si posibila sa numire in funcţia de prim-ministru. „Adesea se vehiculeaza, dar niciodata nu a venit dinspre mine acest lucru, tot felul de intentii sau tot felul de prognoze in legatura cu evolutia mea politica. Nu este cazul de asa ceva, nu mi s-a propus niciodata si n-am discutat cu nimeni ideea de premier”, a mai declarat Maior.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR: CORUPTIA la nivel inalt poate genera o criza similara celei din UCRAINA 

George Maior este cel mai longeviv director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) din perioada post-decembrista, acesta ocupand aceasta functie importanta de aproape opt ani.

Sursa foto: realitatea.net