GEORGE MICHAEL a MURIT! FILANTROP, GENIAL si un STAR VERITABIL! Ce se intampla cu AVEREA SA

GEORGE MICHAEL a fost cel mai mare star pop britanic al anilor ’80 si totodata unul dintre cei mai talentati cantareti, compozitori si producatori de pe scena internationala, albumele sale inregistrand vanzari record. Binecuvantat cu un aspect placut si o voce divina, GEORGE MICHAEL si-a cucerit admiratorii, devenind rapid idolul adolescentilor, care i-au ramas fideli pe masura trecerii anilor, noteaza jurnalistii de la BBC.

Georgios Kyriacos Panayiotou s-a nascut la 25 iunie 1963, in nordul Londrei, tatal sau fiind un restaurator cipriot imigrat in Marea Britanie in anii ’50, iar mama sa o dansatoare englezoaica. Micul George nici nu visa ca va deveni vreodata multimilionar, copilaria lui fiind marcata de lipsurile financiare si de absenta parintilor, care se straduiau sa le acopere. Dupa ce s-a mutat cu familia in Hertfordshire, GEORGE MICHAEL l-a intalnit pe Andrew Ridgeley, elev si el la o scoala din localitate. Cei doi au descoperit ca au in comun pasiunea pentru muzica si au decis sa formeze o trupa, care s-a stins rapid.

In 1981, insa, GEORGE MICHAEL si Andrew au format Wham!. Primul album a fost un esec, insa al doilea, Young Guns (Go For It), a urcat rapid in topuri, ajungand pana pe locul 3 in top UK. Wake Me Up Before You Go-Go a fost unul dintre cele mai indragite hituri ale deja celebrului duo, dar Careless Whisper a fost cel care l-a adus in lumina reflectoarelor pe GEORGE MICHAEL, datorita solo-ului spectaculos.Grupul s-a despartit definitiv in 1986, insa peste doar un an GEORGE MICHAEL a reintrat in atentia publicului cantand in duet cu Aretha Franklin I Knew You Were Waiting (For Me). Tot atunci, in cadrul unui interviu acordat pentru The Independent, el a facut primele referiri la orientarea sa sexuala.

GEORGE MICHAEL si-a petrecut anul 1987 lucrand la primul sau album solo, Faith. Lansat in toamna, albumul a urcat rapid in topurile UK si USA, s-a vandut in 25 de milioane de exemplare si i-a adus premiul Grammy in 1989. Turneul mondial din 1988 l-a secatuit de puteri, iar oboseala s-a adaugat depresiei pe care incepuse sa o resimta inca de la disparitia Wham!. In 1991, in timpul unui concert sustinut la Rio, GEORGE MICHAEL l-a cunoscut pe Anselmo Feleppa, cel care ulterior i-a devenit partener de viata, cu toate ca inca nu recunoscuse oficial ca este gay. Feleppa a murit in 1993, in urma unei hemoragii cerebrale.

Tot atunci au inceput si problemele cu legea. Relatia cu compania producatoare Sony a fost puternic afectata de procesul intentat si pierdut de GEORGE MICHAEL. In noiembrie 1994 a lansat single-ul Jesus to a Child, un tribut adus iubitului sau mort. Cantecul a urcat direct pe locul 1 in topul UK.

Albumul Older, lansat in 1996, contine cantece marcate de nostalgie si cu trimiteri la orientarea sa sexuala. In timp ce in Marea Britanie cucerea publicul si mai toate premiile, fiind declarat cel mai bun artist britanic si compozitorul anului, in SUA incepuse deja sa intre in declin. Moartea mamei sale, de cancer, l-a scufundat din nou in depresie. Intr-un interviu, el a declarat ca se gandeste la sinucidere, dar a reusit sa treaca peste acel episod cu ajutorul noului sau partener, Kenny Goss.

CITESTE SI: GEORGE MICHAEL A MURIT in ziua de CRACIUN! POSIBILA CAUZA A MORTII CANTARETULUI BRITANIC

In aprilie 1998, GEORGE MICHAEL a fost arestat in Beverley Hills, dupa ce a fost prins intr-o toaleta publica in timpul unui act sexual. A fost condamnat la 80 de ore de munca in folosul comunitatii. Incidentul l-a determinat sa iasa public si sa isi declare explicit orientarea sexuala. A continuat sa inregistreze album dupa album, dar succesul nu a mai fost acelasi. “Patience”, lansat in 2004, a parut sa fie o revenire, aducandu-i succesul asteptat in UK si urcandu-l pe locul 12 in topul USA.

In 2006 a pornit din nou, dupa 15 ani, intr-un turneu live. A fost primul artist care a cantat pe stadionul Wembley, proaspat modernizat. In ciuda performantelor muzicale, viata sa privata a continuat sa domine in mass-media. In 2006, GEORGE MICHAEL a fost arestat pentru detinere de droguri de tip C. GEORGE MICHAEL a amenintat paparazzi ca ii va da in judecata pentru hartuire. In 2010 a fost condamnat la 8 saptamani de inchisoare dupa ce a pledat vinovat pentru ca a condus sub influenta drogurilor. In 2011, chiar inainte de a incepe un concert in Praga, a anuntat ca s-a despartit de partenerul de viata si l-a invinovatit pe Kenny Goss pentru dependenta sa de alcool si esecul in lupta impotriva drogurilor.

Talentul lui GEORGE MICHAEL l-a transformat pe acesta intr-un star mondial, insa el nu s-a simtit niciodata confortabil jucand acest rol. A luptat mult pentru a fi acceptat ca un cantaret si compozitor serios, dar si pentru a reusi sa isi adapteze stilul la o audienta matura. Totodata, a luptat mult cu depresia si indoielile legate de sexualitatea sa. A intrat in istorie ca unul dintre cei mai buni muzicieni ai anilor ’80.

La scurt timp dupa ce vestea mortii lui GEORGE MICHAEL s-a raspandit in toata lumea, analistii au inceput sa estimeze averea lasata in urma de celebrul artist britanic, iar apropiatii sa faca dezvaluiri despre actele lui filantropice. Conform celor de la Celebrity Net Worth, cariera muzicala de exceptie si premiile primite de-a lungul celor aproape 4 decenii de activitate i-au adus cantaretului englez o avere estimata la circa 200 de milioane de dolari, informeaza International Business Times.

Ce se va intampla cu toate bunurile sale dupa moartea sa neasteptata ramane insa un mister. GEORGE MICHAEL nu era casatorit in momentul in care a incetat din viata. De fapt, el nu a fost niciodata casatorit legal, conform celor de la Bustle. De asemenea, nu a avut niciodata copii. Totusi, celebrul star britanic a avut diversi membri ai familiei implicati in afacerile sale, relateaza BBC, care face trimitere la declaratia data de agentul artistului, prin care i-a anuntat, duminica, tristul sfarsit. Acesta i-a mentionat pe tatal si fratele lui GEORGE MICHAEL, care au cerut admiratorilor si presei sa trateze cu respect acest moment tragic din viata lor.

O alta membra a familiei, cu care insa GEORGE MICHAEL a avut o relatie mai tensionata, este sora lui, relateaza reporterii britanici. Aceasta l-a acuzat in trecut ca nu o ajuta financiar, iar in 2004 a fost evacuata din apartamentul ei din Londra. Cum natura relatiei lor nu a fost clarificata de familie dupa decesul artistului, nu este exclus ca aceasta sa apeleze la instanta pentru a participa la impartirea averii. Pe de alta parte, presa britanica a scris, luni, despre donatiile generoase pe care GEORGE MICHAEL le-a facut in secret in timpul vietii sale.

Fondatoarea si presedintele “Childine”, Esther Rantzen, l-a descris ca pe un extraordinar de generos filantrop, scrie The Sun.  GEORGE MICHAEL ar fi donat numeroase sume sau obiecte de valoare pentru descoperirea unor tratamente, chiar si 25.000 de lire unei femei care plangea intr-o cafenea din cauza datoriilor pe care nu putea sa le achite. Rantzen a mai dezvaluit ca a ajutat numerosi copii cu banii donati la Childine de artist, iar o parte din sume ar fi sustinut cercetarile pentru eradicarea virusului HIV si a altor boli cu transmitere sexuala. 

GEORGE MICHAEL intentiona sa lanseze un nou album de studio in anul 2017. Piesele de pe noul disc al starului pop ar fi trebuit sa fie produse de rapperul si textierul Naughty Boy, scrie News.ro, citand New Musical Express. Potrivit International Business Times, GEORGE MICHAEL compusese deja mai multe piese pentru urmatorul album de studio al sau, care ar fi trebuit sa fie primul material discografic lansat dupa discul “Symphonica” din 2014 – al saselea si, totodata, ultimul LP al cantaretului. Naughty Boy, care a avut mare succes cu piesele pe care le-a compus pentru Beyonce, Sam Smith si Emeli Sande, a dezvaluit vestea despre aceasta colaborare la inceputul lunii decembrie, intr-un interviu acordat pentru BBC. 

GEORGE MICHAEL “s-a stins din viata in liniste, acasa”, in urma unei probleme cardiace, fiind gasit in dimineata de Craciun, dupa cum a precizat managerul sau, Michael Lippman.

Sursa text: BBC, The Sun, International Business Times