George Scutaru: Parlamentul trebuie sa fie informat cu privire la destinatia fondurilor suplimentare ale MApN

GEORGE SCUTARU - PNL

Deputatul PNL George Scutaru, liderul liberalilor din Camera Deputatilor, a declarat, duminica, intr-un comunicat de presa, ca este important ca Parlamentul sa fie informat cu privire la orice suplimentare a bugetului MApN si sustine in context ca premierul nu a precizat exact momentul in care se va produce anuntata crestere de fonduri alocate Armatei.

“In ceea ce priveste anuntata crestere a bugetului Apararii, masura absolut necesara si care a fost ceruta si de PNL, premierul nu precizeaza momentul in care va avea loc exact suplimentarea bugetului MApN, lasand impresia ca acest lucru se va produce in urmatoarele zile. Conform legislatiei, o rectificare nu poate avea loc mai devreme de al doilea semestru, cel mai probabil in iulie sau august. Parlamentul a votat pentru 2014 un buget de 6,873 miliarde lei, urmand ca Executivul, conform declaratiilor facute pana acum, sa mai aloce 700 milioane lei. Totodata, este important ca Parlamentul sa fie informat si asupra destinatiei acestor fonduri suplimentare, pentru a se cunoaste programele de inzestrare decise de conducerea politico-militara a MApN”, a declarat George Scutaru, intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

Ce spune MApN despre posibila mobilizare a rezervistilor

Totodata, George Scutaru mai sustine ca Victor Ponta da declaratii de oriunde se afla pe tema crizei din Ucraina, “fie ca o face de la Targu-Jiu, fie de la ‘Sambra Oilor’, de la Certeze, pentru a-si arata solidaritate cu Ucraina si Republica Moldova, doar pentru a ascunde lunga si penibila sa tacere pe acest subiect”.

“Presedintele PSD incearca sa recupereze pentru ca aliatii din NATO sa uite momentele sale de tacere, pentru o buna bucata de timp, singurele declaratii ale unui reprezentant al Guvernului pe tema crizei din Ucraina fiind doar cele ale ministrului de Externe. De altfel, e posibil ca domnul Corlatean, care a avut o vizita de doua zile in SUA in aceasta saptamana, sa-l sfatuiasca pe domnul Victor Ponta ca sunt necesare mai multe interventii pe subiect, tinand cont de gravitatea situatiei, de faptul ca avem un conflict in plina crestere chiar langa frontierele noastre”, mai sustine liderul deputatilor PNL.