George Scutaru: Primul lucru pe care il va face Ponta daca va iesi presedinte va fi sa-i elibereze pe Voiculescu si pe Duicu

Presedintele PNL Buzau, George Scutaru, spune ca la Buzau liderul PSD, Constantin Boscodeala, a racolat aproape toti primarii din judet, pentru ca Victor Ponta sa-l scape de dosarele penale daca va iesi presedinte, Boscodeala fiind cercetat de DNA in trei dosare, din care doua trimise in instanta.

Liderul liberal a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca daca Victor Ponta va iesi presedinte, printre primele lucruri pe care le va face va fi gratierea lui Dan Voiculescu, in acest context Scutaru precizand ca libertatea este miza pentru care primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, presedinte al PSD Buzau, a racolat aproape toti primarii din judet,.

“Singurul lucru concret pe care Ponta il va face daca va ajunge presedinte este acela ca il va elibera pe Dan Voiculescu si pe prietenul sau Duicu. Probabil ca din aceasta cauza si Boscodeala se straduieste atat sa racoleze cel mai mare numar de primari, ca sa il oblige pe Ponta sa il scape de dosare. il provoc public pe Boscodeala sa ne spuna daca acesta este trocul. I-a promis cumva Ponta ca il scapa de dosare si de puscarie? Acesta este trocul pentru care faceti presiuni, domnule Boscodeala? Asa vreti sa scapati de puscarie? V-a promis Ponta ca va scapa de dosare? asta este pretul migratiei politice la Buzau, scaparea de dosare a domnului Boscodeala?”, s-a adresat liderul PNL Buzau George Scutaru sefului PSD Buzau, Constantin Boscodeala.

Citeste si: GEORGE SCUTARU: Declaratiile lui LIVIU DRAGNEA despre amenintarile PNL la adresa primarilor sunt mincinoase

In replica, presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, a declarat ca primarii din judet au migrat la PSD, acesta fiind partidul ”in care au incredere”.

“Mi se pare o prostie sa spui asemenea lucru. in privinta dosarelor penale, eu ma prezint la toate termenele in proces, ma consider nevinovat si cred ca si lumea a vazut acest lucru. in privinta racolarii primarilor, noi nu am facut niciun fel de racolare, ci domnii primari au dorit sa vina in cel mai mare partid si cel in care au incredere. Cred ca mai important ar fi sa se intrebe domnul Scutaru de ce i-au plecat primarii din partid”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX liderul PSD, Constantin Boscodeala.

In judetul Buzau, inainte de intrarea in vigoare a ordonantei care permite migrarea alesilor locali fara a-si pierde mandatul, PSD avea 48 de primari, PNL 26 si PDL 13. in prezent, PSD are 75 de primari, PNL opt si PDL trei, unul declarandu-se independent, tot pe durata valabilitatii ordonantei.

Printre cei care au migrat la PSD se numara presedintele Consiliului Judetean Buzau, fostul liberal Cristi Bigiu, primarul orasului Ramnicu Sarat, fostul liberal Viorel Holban, viceprimarul municipiului Ramnicu Sarat, Sorin Carjan, dar si primarii oraselor Pogoanele si Patarlagele.