GEORGE SIMION, romanul expulzat din Rep.Moldova, SCRISOARE DESCHISA pentru PONTA: LUATI ATITUDINE

GEORGE SIMION, activistul roman expulzat din Republica Moldova, i-a trimis premierului VICTOR PONTA o scrisoare deschisa in care ii cere sa intervina pe langa autoritatile de la Chisinau pentru a-i fi anulata interdictia, conform Adevarul.

”Buna ziua domnule prim-ministru,

Sunt eu, GEORGE SIMION, cetateanul Romaniei expulzat din Republica Moldova. Masina avocatului meu tocmai a fost sparta si, nici pana acum,nu mi s-a comunicat vreo vina pentru care mi-au fost incalcate drepturile, in afara faptului ca SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN.

Nu v-as fi scris acest apel daca lucrurile mergeau bine cu anularea interdictiei mele. Din pacate, ce ati cerut public la Chisinau, sa am acces la justitie, nu se intampla. La primul termen, care mi-a fost fixat astazi, de ziua copiilor, judecatorul nu a luat in considerare nimic din ceea ce reprezentantii mei legali au cerut. Ba chiar a stabilit continuarea procesului abia pe 11 iunie.

CITESTE SI: REP. MOLDOVA: Zeci de personalitati cer REVOCAREA de URGENTA a deciziei de EXPULZARE a lui GEORGE SIMION

Sunt unionist, domnule Ponta. Din campania electorala am dedus ca si Dumneavoastra va aflati in aceasta categorie, care numara cam trei sferturi din poporul nostru. Daca azi mi se intampla mie una ca asta, maine sa nu fiti expulzat si Dumneavoastra din Chisinau… Doar nu ar fi o premiera pentru casta conducatoare din Republica Moldova, am avut astfel de cazuri pe parcursul celor 24 de ani de relatii bilaterale dintre cele doua state romanesti.

Pentru ca aici nu e vorba de mine. Aici e vorba de sutele de mii de oameni care impartasesc optiunea unionista peste Prut si se cauta sa li se puna pumnul in gura. si despre faptul ca Romania tolereaza asa ceva, oferind sprijin neconditionat. si e vorba despre solicitarea de a avea acces liber la justitie, facuta public pe 21 mai la Chisinau.

Cand am iesit 10 000 de oameni in strada pentru Unire la Bucuresti, v-am cerut o relationare directa cu milioanele de romani de peste Prut. Nu cu casta conducatoare, care este duplicitara, duala, si jongleaza formidabil intre Est si Vest. Nu v-am cerut protejarea acestor banditi, care bat recorduri mondiale in devalizarea economiilor populatiei.

CITESTE SI: AURESCU i-a cerut NATALIEI GHERMAN solutionarea situatiei romanului EXPULZAT din R. MOLDOVA

Astazi, pana nu e prea tarziu, domnule Prim-ministru, va cer sa aveti o atitudine ferma, sa-mi aparati drepturile de cetatean al Romaniei si al Uniunii Europene, si sa transmiteti un mesaj clar la Chisinau.

Altfel, maine tovarasii de acolo o sa va expulzeze pe Domnia voastra!

Cu speranta,

GEORGE SIMION”