GEORGE SOROS explica cum poate UE sa salveze Ucraina

GEORGE SOROS

Miliardarul american GEORGE SOROS, unul dintre cei mai faimosi investitori la nivel mondial, explica intr-un articol publicat pe site-ul Project Syndicate modul in care Uniunea Europeana (UE) ar putea salva Ucraina prin masuri luate prompt si convingator la nivel european precum polite de asigurare de risc politic gratuite acordate investitorilor.

Alegerile europarlamentare si cele presedintiale din Ucraina au avut rezultate contrastante. Alegatorii europeni si-au exprimat nemultumirea fata de modul in care functioneaza Uniunea Europeana, in timp ce ucrainenii si-au demonstrat dorinta de a se apropia de Europa. Liderii si cetatenii europeni ar trebui sa se gandeasca la ce inseamna aceste rezultate si la cum ar putea masurile de ajutor pentru Ucraina sa ajute UE, scrie GEORGE SOROS.

George Soros, atacat de fosta sa iubita Adriana Ferreyr

UE a fost initial conceputa ca o asociere tot mai stransa a statelor suverane care erau dispuse sa imparta o parte din drepturile suverane pentru binele comun.

A fost un experiment curajos al sistemului guvernantei internationale si al statului de drept, o entitate sui generis (unica in felul sau) care viza inlocuirea nationalismului si folosirea fortei.

Vezi aici ce spune George Soros despre stabilitatea UE