George Soros s-a sucit și vrea să investească în tranzacțiile cu monede crypto

Fondul american de investiții Soros Fund Management, care deține în prezent active de aproximativ 26 de miliarde de dolari, va investi în crypto monede, în ciuda faptului că șeful fondului George Soros a afirmat anterior că monedele crypto sunt un “balon de săpun”, anunță Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, care citează oameni familiarizați cu aceast subiect, Adam Fisher, responsabilul pentru investițiile macroeconomice globale la Soros Fund Management, a primit deja aprobarea internă pentru operațiunile legate de crypto monede, dar nu a început încă să tranzacționeze.

Într-un discurs la Forumul Economic Mondial din Davos, pe 25 ianuarie, George Soros a susținut că monedele crypto, precum Bitcoin (BTC), nu pot fi considerate valute datorită volatilității și a valorii speculative:

“Bitcoin nu este o monedă deoarece o monedă ar trebui să fie un depozit stabil de valoare, iar moneda care poate fluctua 25% pe zi nu poate fi folosită, de exemplu, pentru a plăti salariile, deoarece salariile ar scădea, la rândul lor, cu 25% pe zi. Totul este o speculație bazată pe o neînțelegere.”

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

În timp ce critica cele mai importante crypto monede în ianuarie, cunoscutul afacerist nu a oferit predicții de prețuri. Între timp, piețele crypto monedelor au pierdut aproape 50% până la sfârșitul primului trimestru al anului 2018.

Soros s-a implicat în activitatea creditelor în crypto monede la începutul anului trecut. În 2017, fondul de investiții al lui George Soros a devenit cel de-al treilea cel mai mare acționar în Overstock.com, prima mare companie de retail care acceptă Bitcoin ca opțiune de plată.

Lansată în 1969, Soros Fund Management și-a câștigat renumele în 1992 datorită pariurilor sale drastice împotriva lirei britanice, ceea ce i-a adus lui George Soros titulatura de “Omul care a spart Banca Angliei”.