GEORGE TARATA, modelul tanarului politician de succes provenit din lumea afacerilor

GEORGE TARATA este cel mai mare dintre cei trei mostenitori ai imperiului creat de CULITA TARATA in judetul Neamt. GEORGE TARATA primul dintre cei “trei brazi mostenitori” ai fostului om de afaceri CULITA TARATA si cel pe umerii caruia “apasa” dificila misiune de a continua proiectele de succes ale caror baze au fost puse de tatal sau in judetul NEAMT. CULITA TARATA a fost unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din zona Moldovei, unul dintre promotorii afacerilor cu caracter privat din judetul NEAMT.

Afacerile create de CULITA TARATA au fost gandite inca de la inceput ca business de familie, un pachet minoritar din grup, de 10%, fiind detinut de sotia sa ELVIRA TARATA. Insusi numele companiei, TCE 3 Brazi, a fost creat din initialele celor doi si cu referire directa la cei trei copii ai familiei TARATA

CULITA TARATA, fondatorul companiei TCE 3 Brazi, care genereaza anual 80 de milioane de euro din agricultura, a decis, in urma cu cinci ani, sa isi imparta business-ul creat de mai bine de doua decenii, intre cei trei fii ai sai.

“Trebuie sa ii antrenez, pentru ca daca nu implici copiii, vei munci pentru ei pana ii scoti la pensie. Transferul actiunilor a inceput de mai mult timp, prima oara catre cel mai mare fiu GEORGE, apoi catre ceilalti doi, dar cu siguranta nu ma voi retrage din agricultura. Nu pot renunta la acest domeniu, chiar acum am vizitat ferma de vaci, pentru ca aici trebuie sa lucrezi la foc continuu. In plus, voi fi consultat in toate deciziile administrative”, declara la vremea respectiva CULITA TARATA.

Spre exemplu, GEORGE TARATA se ocupa, incepand cu anul 2010, de compania TC Compil Impex, cu activitate in prelucrarea lemnului, o societate care are circa 400 de angajati. Nu este singura afacere pe care GEORGE a preluat-o de la tatal sau, el activand cu succes, incepand cu anul 2006, in sfera antreprenoriatului administrand mai multe firme in domeniul lemnului, industrializarea lemnului, spatii verzi, agricultura, comert si industrie.

GEORGE TARATA are dificila misiune de a continua, impreuna cu cei doi frati ai sai, proiectele tatalui sau si de a aduce un suflu nou atat din punct de vedere al afacerilor, dar si din punct de vedere politic in judetul NEAMT.

In comparatie cu tatal sau, GEORGE TARATA a ales liberalismul, mai exact Partidul National Liberal (PNL) in conditiile in care inaintasul sau a fost unul dintre cei mai cunoscuti si ferventi sustinatori ai social democratilor din  Romania. In comparatie cu TARATA senior, GEORGE este unul dintre politicienii care fac parte din noul val dornic sa schimbe modul de implicare in viata sociala si politica atat al alesilor cat si al electorilor, fara a uita sa pastreze si sa continue lucrurile bune initiate de tatal sau.

Un alt motiv pentru care GEORGE TARATA a ales sa fie cel mai important tanar reprezentant al Partidului National Liberal (PNL) in judetul sau este dorinta sa de a se implica activ in procesul de schimbare, la nivel local si nu numai.

Spre deosebire de alti tineri politicieni, GEORGE TARATA este un prosper om de afaceri al carui scop declarat este dorinta de a se pune in slujba cetatenilor. In ciuda varstei fragede, din punct de vedere politic, GEORGE TARATA este unul dintre reprezentantii noii generatii care este dispus sa se implice activ in problemele oamenilor.

GEORGE TARATA a pus bazele, tot in anul 2010, unei asociatii de vanatori care are in componenta 200 de membri prin intermediul careia promoveaza activ turismul de vanatoare din Romania participand la diferite targuri international de profil in calitate de presedinte al acesteia.

GEORGE TARATA este unul dintre tinerii pasionati de dezvoltare personala si leadership cu o dorinta iesita din comun de a-si pune amprenta pe schimbarea in bine a tot ceea ce il inconjoara.

Sursa foto: Mondo News