GEORGETA BARBALATA, judecatoare la ICCJ, a fost CONDAMNATA la patru ani de inchisoare cu executare

GEORGETA BARBALATA, judecatoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost CONDAMNATA la patru ani de INCHISOARE cu executare pentru FAVORIZAREA INFRACTORULUI si DIVULGAREA SECRETULUI care pericliteaza siguranta statului, informeaza postul Realitatea Tv.

Decizia nu este definitiva putand fi atacata cu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie. GEORGETA BARBALATA a fost suspendata din functia de magistrat al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata fostii procurori Marcel Sampetru si George Balan, precum si ofiterul SIPI Mihai Vlad. Cu totii au fost achitati, informeaza sursa citata. Unul dintre judecatori a exprimat o opinie separata, sustinand ca judecatoarea GEORGETA BARBALATA trebuie condamnata si pentru infractiunea de DIVULGARE a SECRETULUI. De asemenea, el a considerat ca ofiterul Mihai Vlad trebuie condamnat pentru aceeasi infractiune, scrie Adevarul.

Citeste si: Judecatorul STAN MUSTATA ramane in arest, a decis ICCJ 

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca in perioada martie – iulie 2012, inculpatii Vlad, Sampetru si Balan, “au urmat un plan de actiune, anterior convenit, in cadrul caruia fiecare avea sarcini bine conturate”.

“George Balan si Marcel Sampetru, prin pozitiile pe care le ocupau, precum si prin conexiunile la nivel politic, aveau sarcina de a asigura atat protectia inculpatului Vlad, in sensul mentinerii acestuia pe functia de sef al SIPI Ilfov, in interesul comun al asocierii, cat si transmiterea catre acesta a unor solicitari privind obtinerea de informatii nedestinate publicitatii, in beneficiul propriu sau al altor persoane, in special pentru asigurarea apararii in eventualitatea unor anchete penale”, sustin procurorii.

DNA a acuzat ca judecatoarea GEORGETA BARBALATA, dupa ce a pronuntat, in calitate de judecator la ICCJ, la solicitarea Serviciului Roman de Informatii, trei incheieri in baza carora s-au emis mandate de siguranta nationala pe numele unor persoane, i-a divulgat lui Mihai Vlad date referitoare la persoanele care faceau obiectul de cercetare a structurilor informative, date pe care le cunostea in virtutea atributiilor de serviciu, actiunile sale fiind de natura a pune in pericol siguranta statului.

Citeste si: Judecatorul care s-a fotografiat cu un inculpat in jacuzzi se intoarce la serviciu

“La randul sau, Mihai Vlad a transmis datele si numele persoanelor fata de care s-au emis mandate de siguranta nationala mai departe, lui Balan si Sampetru”, au mai sustinut procurorii DNA. 

Sursa foto: bzi.ro