Georgica Cornu a ajuns la audieri la DIICOT Timisoara

Afaceristul Georgica Cornu, vizat intr-un dosar de evaziune fiscala de 61 de milioane de lei, s-a prezentat, joi seara, la audieri la DIICOT Timisoara, unde se afla alte opt persoane de la Strehaia suspectate in acest caz.

Georgica Cornu a ajuns la DIICOT Timisoara dupa ora 19.00, iar la intrare a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor, relateaza Mediafax.

La sediul DIICOT Timisoara au ajuns si primele opt persoane aduse pentru audieri de la Strehaia, judetul Mehedinti, vizate si ele in acelasi dosar. Nici acestea nu au dorit sa faca declaratii presei.

Procurorul-sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres, a declarat, potrivit sursei citate, ca cercetarile in acest dosar au inceput inca din anul 2012, cand au fost ridicate mai multe documente de la sediile firmelor omului de afaceri.

Citeste si: GEORGICA CORNU: ORI SUNT PROST, ORI TAMPIT, PENTRU CA, DACA AM FACUT ACEASTA EVAZIUNE, CUM AU INTRAT FIRMELE MELE IN INSOLVENTA?

“In anul 2012 am ridicat mai multe documente de la firmele domnului Cornu. In baza acelor documente, Directia de Finante a facut mai multe controale la firme si abia la inceputul acestui an ne-au trimis rezultatul final. Cei de la Finante au stabilit prejudiciul de 61 milioane de lei. Trebuia sa stim daca este prejudiciu in acest caz si daca este care e valoarea lui, altfel nu puteam sa actionam”, a spus Mircea Andres.

Politisti de la Crima Organizata si de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judetele Timis, Mehedinti si Gorj, coordonati de procurorii DIICOT Timisoara, au facut, joi dimineata, peste 20 de perchezitii in aceste judete, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala, in dosar fiind vizat si omul de afaceri Georgica Cornu.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, au fost vizate si sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia.

Conform surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse in contabilitate. Prejudiciul in acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost incasati de Georgica Cornu.

Sursa foto: economica.net