Georgica Cornu si fostul sef al PSD Orsova, retinuti in dosarul de evaziune fiscala de 10 milioane de euro

Omul de afaceri GEORGICA CORNU si fostul sef al PSD Orsova CONSTANTIN POPESCU au fost retinuti dupa ce au fost audiati, joi, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu prejudiciu de zece milioane de euro, seful DGASPC Mehedinti, VALENTIN POPESCU, fiind cercetat in libertate.

Potrivit unor surse judiciare, in urma audierilor care s-au desfasurat, joi dupa-amiaza, la sediul Politiei Judetene Mehedinti, la finalul celor 25 de perchezitii desfasurate in judetele Mehedinti, Timis, Caras-Severin si Arad, au fost retinute pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, cinci persoane, intre care omul de afaceri GEORGICA CORNU si fostul presedinte al PSD Orsova Constantin Popescu, ambii fiind suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani.

CITESTE SI: GEORGICA CORNU, regele asfaltului din Banat, ARESTAT la DOMICILIU

In urma perchezitiilor, au fost audiate in total 15 persoane, dintre care cinci au fost retinute, restul fiind cercetate in libertate.

Astfel, printre cei audiati in dosar se numara fiul lui Constantin Popescu,Valentin Popescu, care detine functia de director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mehedinti, acesta urmand sa fie cercetat in stare de libertate, aceeasi masura fiind luata si in cazul mamei fostului presedinte al CJ Mehedinti Adrian Duicu. Ana Duicu este administrator al unei societati comerciale implicata in dosarul in care anchetatorii sustin ca s-au emis facturi fictive in valoare de peste 45 de milioane de euro, prejudiciul adus statului fiind de peste zece milioane de euro.

Cei retinuti urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Mehedinti cu propunere de arestare preventiva.

Totodata, anchetatorii au pus sechestru asigurator pe mai multe autoturisme de lux ale oamenilor de afaceri implicati in dosar, pe sume de bani, atat in numerar, cat si sub forma unor creante, spun sursele judiciare.

CITESTE SI: GEORGICA CORNU, acuzat de constituirea unui GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, DELAPIDARE si SPALARE DE BANI, a fost RETINUT. UPDATE

Un numar de 25 de perchezitii au avut loc, joi dimineata, in patru judete, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.

Sursa foto: opiniatimisoarei