GERMANIA: ALERTA cu BOMBA la bordul unei aeronave GERMANWINGS

Un zbor GERMANWINGS intre Köln si Milano a fost perturbat duminica de o ALERTA cu BOMBA, a anuntat compania aeriana germana, la aproape trei saptamani de la PRABUSIREA unuia dintre avioanele sale in Alpii francezi, informeaza AFP.

ALERTA cu BOMBA “a venit de la politia germana”, a explicat GERMANWINGS, filiala low-cost a gigantului Lufthansa, intr-un comunicat. Cei 126 de pasageri si membri ai echipajului fusesera deja imbarcati pe aeroportul Köln/Bonn (vestul Germaniei), cand s-a ordonat evacuarea avionului, un Airbus A320 care se pregatea pentru decolare.

CITESTE SI: ATERIZARE DE URGENTA pentru un AVION al GERMANWINGS, din cauza unei DEFECTIUNI TEHNICE 

Aparatul a fost apoi cercetat de echipe anti-exploziv si cainii lor, a declarat Germanwings. La 19.09 GMT, inca nu se stia daca a fost sau nu gasita o BOMBA. Pasagerii au fost transferati intr-un alt aparat. Zborul, care urma sa decoleze spre Milano (nordul Italiei) la 18.20 ora locala (16.20 GMT), a fost amanat pana la 20.30 (18.30 GMT), potrivit agentiei de presa germane DPA.

Incidentul intervine in timp ce GERMANWINGS trebuie sa gestioneze urmarile prabusirii unuia dintre aparatele sale A320 in Alpii francezi, care a costat viata a 150 de persoane. Copilotul avionului este suspectat ca a provocat voluntar catastrofa.

CITESTE SI: AVION PRABUSIT FRANTA: Medicii de la LUFTHANSA i-au RECOMANDAT lui LUBITZ consiliere PSIHOLOGICA 

Sursa foto: bild.de