GERMANIA: ANGELA MERKEL ii ameninta pe REFUGIATII care au AGRESAT SEXUAL femei de Anul Nou

GERMANIA trebuie sa ia din nou in considerare deportarea strainilor condamnati pentru infractiuni, in urma valului de AGRESIUNI SEXUALE din orasul Koln, a subliniat cancelarul ANGELA MERKEL. Liderul de la Berlin a spus ca Germania trebuie sa le trimita “semnale clare” celor care nu sunt dispusi sa respecte legislatia acestei tari, potrivit BBC.

Comentariile ANGELEI MERKEL vin dupa ce peste 100 de femei s-au plans la Politie ca au fost agresate sexual – doua dintre ele chiar violate – in noaptea de Anul Nou, de catre barbati care pareau “arabi sau nord-africani”. Intre timp, incidente similare au avut loc in ajunul Revelionului in Finlada si Elvetia.

CITESTE SI: GERMANIA: ZECI DE FEMEI, AGRESATE SEXUAL SI JEFUITE DE REFUGIATI IN NOAPTEA DE ANUL NOU

“Ce s-a intamplat de Anul Nou este inacceptabil. Vorbim despre niste acte dezgustatoare pe care Germania nu le va accepta. Sentimentul pe care l-au avut acele femei, ca sunt la mila oamenilor, fara nicio protectie, este intolerabil si pentru mine personal.

De aceea este important sa aducem in fata legii ce s-a intamplat. Trebuie sa examinam daca am facut tot ce era necesar in materie de deportari din Germania, pentru a transmite semnale clare celor care nu sunt pregatiti sa respecte legile noastre”, a declarat ANGELA MERKEL.

Vestea ca atacatorii au fost descrisi drept nord-africani sau arabi a pus pe jar Germania, pe fondul afluxului de peste un milion de refugiati din Orientul Mijlociu sositi anul trecut in aceasta tara.

La randul sau, ministrul german al Justitiei Heiko Maas a precizat ca deportarea “ar fi cu siguranta admisibila” in cazul oricarui strain implicat in agresiunile sexuale de saptamana trecuta.

Oficialul a declarat pentru ziarul Funke ca legislatia din Germania permite ca o persoana sa fie deportata in timpul procedurilor de obtinere a azilului, in cazul in care este condamnata la cel putin un an de inchisoare.

Numarul femeilor care au semnalat ca au fost atacate a crescut de joia trecuta pana acum la 121, iar aproape trei sferturi dintre plangeri acuza agresiuni sexuale. Au existat si doua acuzatii de viol.

Sursa foto: bild