11 MORTI si 78 de RANITI in urma accidentului de tren din Germania. O romanca, in STARE GRAVA. UPDATE

Cel putin zece persoane au murit, iar alte 150 au fost ranite, 18 fiind in stare grava, in urma accidentului feroviar produs marti in landul german Bavaria, potrivit celui mai recent bilant transmis de autoritati, informeaza Mediafax.

UPDATE 12:34: O romanca a fost ranita in accidentul feroviar produs marti in Germania, a anuntat miercuri Ministerul Afacerilor Externe. Femeia este in stare grava, dar stabila, 

UPDATE 10:01: Pasagerul ce fusese dat disparut in urma accidentului feroviar produs marti, dupa coliziunea a doua trenuri in sudul Germaniei, a fost gasit decedat, ceea ce face ca bilantul tragediei sa ajunga la 11 morti si 78 de raniti, a anuntat miercuri politia germana, potrivit DPA, citata de Agerpres.

Sute de membri ai serviciilor de urgenta, inclusiv echipe de salvamontisti, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au ramas rasturnate langa sine. Optsprezece persoane sunt ranite grav, iar alte 60 au suferit rani usoare, conform politiei.

Accidentul, care a avut loc intr-o curba cu vizibilitate redusa, a fost cauzat de o ‘eroare umana’, potrivit rezultatelor anchetei preliminare. Expertii examineaza doua ‘cutii negre’ gasite bordul trenurilor, o a treia fiind data disparuta la locul accidentului.

Ministrul transporturilor german Alexander Dobrindt a mentionat ca trenurile si calea ferata erau dotate cu sistemul automat de franare PZB, care a fost introdus in Germania dupa ce 10 persoane au murit in 2011 in apropiere de Magdeburg, atunci cand un conductor de tren nu a oprit la doua semnale rosii.

 Stire initiala

Doua trenuri regionale s-au lovit frontal, marti dimineata, in zona Rosenheim / Holzkirche, Bavaria.

Cel putin zece persoane au murit in accident, iar alte 150 au fost ranite, 18 fiind in stare grava, au transmis autoritatile germane marti seara.

Bilantul prezentat anterior era de noua morti si 100 de raniti.

Cancelarul Germaniei, ANGELA MERKEL, s-a declarat “bulversata” si “intristata” de accidentul feroviar.

Sursa foto: mediafax