Germania: Centrul Național de Turism acceptă plățile cu crypto monede pentru serviciile sale

Consiliul Național de Turism din Germania (GNTB) acceptă în prezent Bitcoin și alte crypto monede ca formă de plată pentru serviciile sale, informează presa germană.

“În cadrul strategiei noastre de digitalizare, ne uităm continuu la cele mai recente tehnologii și tendințe și vedem dacă acestea pot fi implementate în compania noastră”, a declarat Petra Hedorfer, CEO al GNTB.

Organizația de marketing a declarat că a fost interesată de testarea tehnologiei Blockchain de bază a crypto pentru operațiunile lor financiare și ar putea să o utilizeze pentru plățile internaționale. Ca o companie globală, GNTB dorește “să dea un exemplu ca [motor al inovației] și lider în industria turismului”, a continuat Hedorfer.

Citește și:  PLAYBOY VA ACCEPTA PLĂȚILE CU CRYPTO MONEDE, DAR ȘI PROPRIUL TOKEN, VIT

În calitate de consiliu național pentru turism, GNTB din Frankfurt este subordonat Ministerului Federal al Economiei și Energiei, de unde primește și finanțare. GNTB își propune să dezvolte și să comunice strategii și produse pentru a reprezenta pozitiv Germania ca o destinație atractivă de călătorie. În acest scop, organizația operează 32 de agenții din străinătate.

La sfârșitul lunii februarie 2018, Ministerul Federal al Finanțelor a declarat moneda virtuală drept licitație acceptabilă pentru plăți în conformitate cu precedentul stabilit de Curtea Europeană în 2015.

Germania intenționează să coopereze cu UE și alte țări în formarea reglementărilor privind platformele de tranzacționare și inițiale ofertele de monede (ICO). Primele reglementări detaliate pentru operatorii de ICO din Germania au fost adoptate la sfârșitul lunii februarie de către Autoritatea federală de supraveghere financiară (BaFin), care are autoritate asupra spațiului criptografic din cauza lipsei actuale a legislației.