GERMANIA: DOSARUL EADS a fost CLASAT din LIPSA de PROBE! REACTIA DNA

DOSARUL EADS, in care se investigau posibile FAPTE de CORUPTIE in legatura cu contractul de securizare a frontierelor tarii noastre, a fost CLASAT de procurorii germani, din lipsa de probe care sa duca la inculparea cuiva.

“Dosarul a fost inchis in 29 septembrie. Documentul de clasare a dosarului nu este public. Cercetarile au fost oprite din cauza ca presupusele fapte de coruptie nu au putut fi dovedite, nu au fost gasite suficiente probe pentru a putea pune vreo persoana sub acuzare”, a declarat, luni, Hildegard Baeumler-Hoesl, sefa procurorilor specializati in investigatii economice din landul Bavaria, citata de Euractiv.

Autoritatile germane au cooperat cu cele romane in acest caz si dosarul ar putea fi redeschis daca se vor gasi noi probe. Surse judiciare au declarat pentru Ziare.com ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) nu a fost instiintata deocamdata oficial despre inchiderea dosarului EADS in Germania.

Investigatia procurorilor germani a durat mai multi ani si a vizat contractele EADS (in prezent denumita Airbus) legate de modernizarea frontierelor din Romania si Arabia Saudita. In 2014, au avut loc perchezitii ample la sediul companiei din Ottobrunn, dar si in sediile locale si la locuintelor unor manageri ai firmei.

Procurorii nemti au investigat patru directori, suspectati ca ar fi dat mita in valoare de cateva milioane de euro pentru atribuirea contractelor respective. Printre numele vehiculate din Romania in acest dosar s-au numarat politicienii Elena Udrea si Vasile Blaga, dar si omul de afaceri Ion Tiriac, care insa au transmis ca nu au nicio legatura cu acest caz.

Sursa foto: bild.de