Germania: Fostul presedinte Christian Wulff a fost achitat pentru acuzatiile de trafic de influenta

Justitia germana l-a achitat joi pe fostul presedinte Christian Wulff pentru acuzatiile de trafic de influenta, dupa ce a acceptat un cadou in valoare de 700 de euro, ceea ce a provocat un scandal in urma caruia fostul sef de stat a demisionat in urma cu doi ani, relateaza AFP.

Tribunalul din Hanovra a decis ca nu sunt suficiente dovezi pentru continuarea procesului. “Acuzatul Wulf este achitat”, a anuntat judecatorul, precizand ca fostul sef de stat are dreptul la despagubiri pentru prejudiciul suferit, in special pentru perchezitiile desfasurate de politie la domiciliul sau.

Primul sef de stat care a comparut in fata justitiei, Christian Wulf, in varsta de 54 de ani, a declarat dupa anuntarea verdictului ca doreste “sa priveasca spre viitor”.

Citeste si: Drama in Germania: Un multiplu campion si-a ucis copilul si apoi s-a sinucis

Membru in Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a cancelarului Angela Merkel, Wulff a demisionat in luna februarie 2012, renuntand la atributiile onorifice de presedintele, in urma amenintarii de ridicare a imunitatii sale de catre Parchetul din Hanovra (nord), capitala Saxoniei Inferioare.

El a fost acuzat ca a profitat de pozitia sa de lider de stat regional al Saxoniei Inferioare (2003-2010) pentru a obtine diverse beneficii financiare, incercand apoi sa ascunda aceste subiecte. Anterior, mai multe cutii care contineau aproximativ o mie de pagini de documente au fost aduse justitiei de catre cancelaria acestui stat federal.

Joachim Gauck, un fost pastor din RDG, i-a urmat la presedintie in martie 2012, cu dorinta de a restabili prestigiul functiei onorifice a institutiei din Germania.

Sursa foto: die zeit