Germania, Franța și Italia au oprit vaccinarea cu AstraZeneca

Germania, Franța și Italia suspendă administrarea vaccinului anglo-suedez AstraZeneca. Mai multe țări UE au decis suspendarea vaccinărilor cu serul AstraZeneca după ce în Danemarca și Norvegia au fost raportate posibile efecte adverse grave, inclusiv sângerări și cheaguri de sânge. Săptămâna trecută, 13 țări au decis să oprească temporar administrarea vaccinului AstraZeneca.

Germania va opri administrarea vaccinului anti-Covid al AstraZeneca, a anunțat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății de la Berlin.

Franța a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca până la un aviz al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), așteptat marți. Anunțul a fost făcut de președintele francez Emmanuel Macron.

Italia a suspendat luni, cu titlu de precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul țării, după semnalarea unor posibile efecte secundare, a anunțat într-un comunicat Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA). AIFA „a decis cu titlul preventiv și de manieră temporară, în așteptarea unei decizii a EMA”, Agenția Europeană a Medicamentului, „interzicerea folosirii vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul național”, potrivit comunicatului.

Sursa foto: BBC