GERMANIA: Ne-am inselat, STAT ISLAMIC s-a folosit de REFUGIATI pentru a intra in tara

Seful BfV, serviciul de securitate interna al Germaniei este de parere ca autoritatile au urmarit gresit strategiile gruparii jihadiste Statul Islamic de a infiltra teroristi in tara.

Acesta a precizat ca situatia securitatii interne este „foarte grava”.

Oficialii care fac parte din serviciile de informatii au crezut la inceput ca este putin posibil ca Statul Islamic sa se foloseasca de imigrantii sositi in tara pentru a infiltra teroristi.

„Am crezut ca ei nu au nevoie sa isi infiltreze oamenii printre refugiati, dar au facut-o”, a spus seful BfV, Hans-Georg Maassen, intr-un interviu acordat „Welt am Sonntag”, citat de Deutsche Welle.

“Sunt preocupat de faptul ca noi si serviciile partenere am putea avea, de fapt, informatii despre indivizi periculosi in bazele noastre de date. Insa s-ar putea sa nu realizam ca sunt aici pentru ca au intrat cu identitati false”, a spus Maassen.

Acesta a mai spus ca nu se cunoaste totul despre ISIS si ca mai sunt multe alte lucruri de invatat.

„ISIS nu numai ca se foloseste de refugiati pentru a intra in tara. Islamistii radicali din Germania incearca in mod activ sa ii atraga de partea lor pe nou-veniti. Acem cunostinta de peste 300 de tentative ale islamistilor de a recruta refugiati”, a mai spus acesta.

 Sursa foto: gandul