Germania. O familie de români a fost sechestrată într-un magazin

Totul s-a petrecut la un magazin din Straubing, în Germania. O familie de români a fost oprită în magazin și acuzată că a furat un aftershave. Ei au fost ținuți o oră până la sosirea poliției, iar după ce oamenii legii au constatat că nu a fost furat nimic, li s-a dat interdicție de a mai intra în magazin.

“Am vrut să-mi cumpăr un aftershave. Nevastă-mea a urcat cu liftul cu copilul la etaj, la al doilea nivel al magazinului. Eu am luat un aftershave și am urcat la etaj urmând ca apoi, după ce coboram să-l achit. Eram în magazin. Nu avea sens să-l plătesc și pe urmă să continuu cumpărăturile.

Nevastă-mea mi-a zis pe urmă că nu-i place. Am coborât înapoi la parfumerie, singur. Stăteam cu after shave-ul în mână. Aveam cutia în mână, nu am ascuns-o nicăieri, stăteam cu cutia în mână. Am testat și altele pe acolo, am întrebat dacă au testere. Vânzătoarea mi-a zis ca nu are tester. Soția s-a dus către ieșire, eu am rămas acolo.

La scurt timp, soția a venit cu două vânzătoare care ne-au luat în birou. Am ajuns acolo și o persoană care vorbea în engleză ne-a întâmpinat. Acolo ne-au spus că sunt acuzat că am luat un parfum. Am rămas șocat și l-am întrebat despre ce vorbim. Domnul mi-a spus pe un ton răspicat că am furat un parfum. I-am zis să se liniștească. Așa ceva nu s-a întâmplat. Ei m-au văzut la raftul de parfum.

Domnul respectiv ne-a zis să vorbim numai în germană și a dispărut. Au avut intenția de a ne căuta în bagaje, dar nu aveau ce să găsească în mod evident. N-am vrut să-i las și le-am zis să cheme poliția. A durat o oră până a venit poliția. Fără prea multe întrebări s-au pus de acord și ne-au controlat. Pe soție au controlat-o prima și nu au găsit nimic. Apoi m-au controlat pe mine, a fost la fel. Ne-au cerut buletinele și ne-au spus că avem interdicție în magazin. Dar nu înțeleg. Dacă nu am furat nimic, de ce ne-au dat această interdicție? Că sunt român?” i-a povestit românul lui Erich Mocanu de la asociația AEBS.

Sursa text: stiridiaspora.ro