GERMANIA: O noua manifestatie IMPOTRIVA PRIMIRII DE REFUGIATI

O noua manifestatie impotriva politicii de PRIMIRE A REFUGIATILOR promovate de guvernul condus de cancelarul ANGELA MERKEL a avut loc miercuri seara, la ERFURT, in estul Germaniei, la protest participand circa 8.000 de persoane, transmit DPA si AFP.

Demonstrantii s-au adunat la apelul formatiunii xenofobe si populiste ALTERNATIVA PENTRU GERMANIA (AfD), creditata intr-un sondaj de opinie, publicat miercuri de institutul Forsa, cu 7% din preferintele electoratului german.

In timpul protestului de la Erfurt, mai multi CONTRAMANIFESTANTI au aruncat cu pietre catre sustinatorii AfD. Un manifestat a fost usor ranit, potrivit politiei locale.

Demonstratiile impotriva primirii de refugiati in Germania s-au intensificat si pe fondul multiplicarii incidentelor din centrele de gazduire a imigrantilor, in contextul in care tara se asteapta sa primeasca cel putin 800.000 de solicitanti de azil in acest an.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: MESAJUL ANGELEI MERKEL PENTRU CELELALTE TARI DIN UE

Astfel, cinci persoane au fost ranite, marti, intr-o disputa intre doua grupuri de refugiati — afgani si albanezi — aflati intr-un adapost pentru solicitanti de azil la Hamburg. La jumatatea saptamanii trecute, dispute similare au avut loc in alte doua centre de primire din Hamburg, in incidente fiind implicati refugiati afgani si sirieni.

Afluxul fara precedent de refugiati pune la incercare capacitatile si disponibilitatea Germaniei de a acorda sprijin celor care fug de razboaiele si saracia din Orientul Mijlociu, Asia si Africa.

De mai multe luni, Germania se confrunta cu un aflux record de imigranti. Potrivit Ministerului de Interne din landul Bavaria, principalul punct de intrare in Germania pentru imigranti, intre 270.000 si 280.000 de solicitanti de azil au ajuns in tara numai in cursul lunii septembrie, mai multi decat in intreg anul 2014.

Sursa foto: mcclatchydc