Germania. Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost externat din spital

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al regimului Putin, a fost externat, marți, din spitalul Charite din Berlin. Navalnîi a fost internat de urgență, în 22 august, după ce a fost otrăvit cu Noviciok. El a fost transportat, în comă, din Rusia în Germania.

Medicii germani care l-au tratat pe Aleksei Navalnîi au declarat că este foarte posibil ca acesta să se recupereze complet. „Starea de sănătate a pacientului s-a îmbunătăţit într-o asemenea măsură încât tratamentul medical a fost întrerupt”, a anunţat miercuri spitalul Charite din Berlin, într-un comunicat.

Totodată, „medicii consideră că este posibilă o recuperare completă” a lui Navalnîi, se mai arată în comunicat, unde se subliniază totuși că posibilele consecinţe pe termen lung nu pot fi încă evaluate.

Testele efectuate în laboratoare separate din Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care, însă, neagă orice implicare.

Sursa foto: Instagram