GERMANIA, pregatita sa trimita AVIOANE IN SIRIA in lupta contra gruparii STATUL ISLAMIC

GERMANIA, pregatita sa trimita AVIOANE de vanatoare Tornado in SIRIA pentru a se alatura fortelor COALITIEI INTERNATIONALE contra gruparii STATUL ISLAMIC (SI), au anuntat joi surse guvernamentale de la Berlin, la finalul unei reuniuni la care au participat cancelarul ANGELA MERKEL si mai multi ministri, printre care Frank-Walter Steinmeier (externe) si Ursula von der Leyen (aparare), relateaza DPA.

ANGELA MERKEL promisese miercuri, la Paris, sa actioneze ‘repede’ pentru a raspunde la solicitarea presedintelui francez, François Hollande, de a ‘reflecta la responsabilitatile suplimentare’ pe care Germania si le poate asuma in LUPTA IMPOTRIVA TERORISMULUI. ‘Atunci cand presedintele (francez) ma invita sa reflectez la responsabilitatile suplimentare pe care ni le putem asuma, pentru mine este o adevarata misiune si vom reactiona rapid’, afirmase Merkel in cursul unei declaratii comune in fata presei.

CITESTE SI: HOLLANDE si MERKEL au adus un OMAGIU VICTIMELOR ATENTATELOR DE LA PARIS la PLACE DE LA REPUBLIQUE

Potrivit presei germane, Parisul doreste ca avioanele Tornado sa efectueze misiuni de recunoastere in sprijinul misiunii militare franceze contra gruparii STATUL ISLAMIC, organizatie care a revendicat ATENTATELE TERORISTE DE LA PARIS comise pe 13 noiembrie si soldate cu 130 de morti si peste 350 de raniti. 

Miercuri, guvernul german a anuntat ca va trimite 650 de soldati in Mali in sprijinul armatei franceze, implicata in lupta contra gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria.

Presedintele francez François Hollande si cancelarul german Angela Merkel s-au deplasat impreuna miercuri seara in Place de la République din Paris pentru a aduce un omagiu memoriei celor 130 de victime ale atentatelor teroriste de la 13 noiembrie din capitala Frantei.

Sursa foto: worldwide-military