Germania. Presa locală anunță când va începe campania de vaccinare anti-COVID 19

Jurnaliștii de la cotidianul Bild au dezvăluit, vineri, că Germania se pregătește asiduu pentru demararea campaniei de vaccinare anti-COVID 19 care ar trebui să înceapă la finele anului în curs.

Potriviti sursei citate, ministerul Sănătății din Germania vrea să nființeze un număr de 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că dozele de vaccin vor fi stocate corespunător. Totodată autoritățile din cele 16 landuri au fost solicitate să indice până, cel mai târziu, la data de 10 noiembrie locuri unde se va putea face acest lucru.

Totodată, întrebat când se aşteaptă la primele vaccinări, ministrul Sănătății Jens Spahn a răspuns: „S-ar putea întâmpla înainte de sfârşitul anului”. Afirmația a fost făcută, conform jurnaliștilor de la Bild, în timpul unei videoconferințe în care ministrul a mai dezvăluit că firma germană BioNTech se apropie de a primi aprobarea pentru vaccinul său anti-COVID 19.

Pfizer şi BioNTech au anunţat, marți, începerea în Japonia a testelor clinice din fazele combinate I şi II pentru vaccinul lor candidat bazat pe ARN mesager (ARNm).

Sursa foto: bild