GERMANIA: Refugiatii vor pierde dreptul de sedere permanenta daca nu se vor integra in societate

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat ca lucreaza la o noua lege care prevede ca imigrantii care nu invata limba germana si nu se integreaza in societate isi vor pierde dreptul la sedere permanenta, informeaza Reuters.

Initiativa vine in contextul in care, saptamana trecuta, electoratul a pedepsit politica de deschidere fata de imigranti a conservatorilor cancelarului german Angela Merkel si nu i-a votat in alegerile regionale, alegand mai ales partidul antiimigratie Alternativa pentru Germania (AfD).

Aproximativ un milion de migranti au sosit in Germania in 2015 si alti circa 100.000 de la inceputul acestui an. Autoritatile de la Berlin vor ca imigrantii sa depuna efortul de a se integra, in schimbul lectiilor pentru invatarea limbii germane, a beneficiilor sociale si locuintelor.

”Pentru cei care refuza sa invete limba germana, pentru cei care refuza sa le permita rudelor sa se integreze — de exemplu femei sau fete — pentru cei care resping ofertele de locuri de munca: pentru acestia nu poate exista un permis de sedere nelimitat dupa trei ani”, a declarat de Maiziere.

Acesta a mai precizat ca doreste ”o legatura intre integrarea cu succes si durata permisului de sedere in Germania”.

Sursa foto: realitatea