Germania. Român condamnat la închisoare pe viață. Detalii cutremurătoare din proces

Tribunalul de la Freiburg (sud-vestul Germaniei)  l-a condamnat pe românul Cătălin C. la închisoare pe viață, după ce a fost găsit vinovat că a abuzat și apoi a ucis două femei.

Cătălin C., un șofer de TIR de 43 de ani, a recunoscut că a ucis-o pe Carolin G, o tânără de 27 de ani din orașul Endingen. Potrivit datelor din dosarul întocmit de anchetatori, românul a motivate că la momentul crimei era beat, dar și faptul că suferea de depresie.

Detaliile despre crimă sunt șocante. Bărbatul, care era căsătorit și avea copii, a mărturisit la Tribunalul din Freiburg că a lovit-o mortal, cu o sticlă, pe tânăra germană, în timp ce femeia făcea jogging. „Ştiu că ceea ce am făcut este de neiertat. Aveam o agresiune în mine, dar nicio motivaţie sexuală”, a declarat el într-o scrisoare citită de avocatul său în şedinţă.

Cătălin C. a fost, de asemenea, suspectat că a violat-o şi ucis-o, în ianuarie 2014, pe Lucile K. Tânăra de 20 de ani a fost găsită moartă pe malul râului Inn, în orașul Kufstein din Tirolul austriac având mai multe lovituri în cap. Potrivit anchetatorilor, cele două crime au fost făcute de român în mod asemănător .

De asemenea, anchetatorii au găsit urme de ADN prelevate de la locul celor două crime, comise la 400 de kilometri distanţă. Mai mult, arma crimei – o tijă de ridicare a camioanelor – a fost recuperată de scafandri din apele Inn-ului. Curtea Regională din Freiburg l-a condamnat condamnat la închisoare pe viață la 22 decembrie 2017.

Înainte de a ajunge după gratii, Cătălin mărturisise unui psiholog criminalist german că a omorât-o și pe Lucile. Totuși, bărbatul nu a fost judecat și condamnat atunci și pentru această crimă. Avocații săi au obținut în instanță amânarea prcesului în cazul crimei asupra lui Lucile pentru o dată ulterioară, care a fost stabilită pentru 24 martie 2020.

Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, Curtea regională din Innsbruck a decis amânarea procesului șoferului Român Cătălin C pentru asasinarea studentei Lucile K., având în vedere pandemia de coronavirus și măsurile de securitate adoptate, procesul a fost amânat pentru 9 iunie, potrivit stiridiaspora.ro.

Sursa foto: