Germania: Sexul neutru, recunoscut oficial de la 1 noiembrie

Germania se pregateste sa recunoasca, de la 1 noiembrie, drepturile nou-nascutilor care nu au un sex clar determinat, oferindu-le optiunea unui al treilea sex, noteaza Der Spiegel, citat de Ziare.com.

Copiii nascuti in Germania care nu prezinta nicio caracteristica fizica pentru un anumit sex vor putea fi inregistrati fara ca sexul sa le fie mentionat in certificatele de nastere incepand cu data de 1 noiembrie informeaza sursa citata.

Ulterior, in timpul vietii, cand vor putea fi constienti de optiunile pe care le au, vor putea sa isi aleaga o anumita caracteristica sexuala. Ba chiar sa nu isi aleaga sa faca vreo modificare. Noile prevederi legale ii privesc pe hermafroditi, persoane care se nasc cu ambele sexe.

FamRZ, o revista germana care se ocupa de legislatia familiei, a propus deja ca in pasapoarte si alte acte, noul gen sa fie notat cu litera X, pe langa traditionalele M pentru masculin si F pentru feminin.

Schimbarea este considerata drept primul pas de recunoastere a faptului ca este posibil ca un om sa se nasca fara a fi barbat sau femeie, lucru care ar putea avea consecinte majore din punct de vedere legal. Legea a fost adoptata si a intrat in vigoare in luna mai, dar nu a observat nimeni pana ce revista FamRZ nu i-a dedicat un articol.

Sursa foto: fliptalks.com