GERMANIA si ANGLIA isi indeamna cetatenii sa paraseasca LIBIA

Ministerul german de Externe ii indeamna pe cetatenii GERMANI sa paraseasca LIBIA, devastata de confruntari armate violente, potrivit unor noi recomandari pe care le-a publicat pe site duminica. De asemenea, MAREA BRITANIE si-a indemnat cetatenii sa paraseasca Libia.

“Situatia este extrem de imprevizibila si nesigura”, apreciaza Ministerul german de Externe. “Cetatenii GERMANI risca un pericol sporit de RAPIRE si ATENTATE”, continua institutia.

CITESTE SI: AMBASADORUL Iordaniei in Liban a fost RAPIT la Tripoli

MAREA BRITANIE si-a indemnat cetatenii prezenti in aceasta tara sa paraseasca LIBIA, scena unor violente sangeroase, insa ambasada britanica ramane deschisa, dar cu personal redus, potrivit unor noi recomandari publicate pe site-ul Foreign Office.

“Din cauza intensificarii LUPTELOR la TRIPOLI si a instabilitatii in intreaga LIBIE, Foreign Office nu recomanda sa se calatoreasca in LIBIA. Este necesar ca cetatenii britanici sa plece din LIBIA acum, prin mijloace proprii”, se arata pe site la sectiunea pentru recomandari de calatorie, actualizata sambata seara.

CITESTE SI: Violentele continua la Tripoli. Cel putin 43 de morti

“Ambasada MARII BRITANII ramane deschisa, dar cu personal redus. Capacitatea ambasadei de a furniza o asistenta consulara in Libia este foarte limitata”, mai precizeaza Ministerul britanic de Externe.

Statele Unite si-au evacuat sambata, sub o escorta aeriana, intregul personal diplomatic de la ambasada din LIBIA, prins de la 13 iulie in mijlocul unor confruntari armate violente intre militii rivale, pe drumul catre aeroportul de la TRIPOLI.

Sursa foto: bbc.co.uk